per andersen bloghoved

Den dag lærte jeg om tysk kultur

I midten af 1990erne havde jeg Siemens-Nixdorf i Tyskland som kunde – en leverandør af mainframes, Unix-servere m.v. Produktchefen dernede bad mig om at komme en dag og give mine ufiltrerede syn på en række dengang nye teknologier.

I parentes bemærket lå hovedkvarteret i Paderborn (nu Wincor-Nixdorf). Det var et lortested at komme til – først med et lille to-propel fly fra Kastrup til Dortmund og så skifte til tog og en togtur til Paderborn. Nu havde jeg tilfældigvis dette møde hos Siemens-Nixdorf om fredagen, og et andet møde i koncernen den efterfølgende mandag. De undrede sig derfor over, at jeg ikke bare blev i byen weekenden over, men insisterede på den besværlige rejse tilbage om fredagen og så derned igen om mandagen. Men hvis man har været i Paderborn i weekenden tror jeg, at man helt forstår mig!

Nå, men tilbage til mødet fredag, hvor jeg skulle kommenterer en række teknologier i en workshop. En af dem var video-konferencer, som var nyt dengang – og som mine tyske kunder var meget begejstrede for. Jeg kommenterede blandt andet, at jeg ikke troede, at video-konferencer ville erstatte fysiske møder, da der var nogle begrænsninger ved formen på video-konferencerne.

De ville vide, hvad jeg tænkte på, og jeg nævnte, at man ved mange deltagere godt kunne have svært ved at styre video-feed fra de forskellige lokationer, og at styre dialogen mellem de mange deltagere er en udfordring. Mine tyske kunder sagde, at det var da slet ikke noget problem – de havde bare på forhånd scriptet mødet, så det var klart, hvem der sagde noget hvornår igennem mødet.

Jeg kunne så ikke dy mig. Det kan da ikke være særlig morsomme møder, udbrød jeg. Siemens-Nixdorf folkene kikkede forbavset og undrende på mig. De så mig dybt i øjnene og sagde uden at fortrække en mine: Vi holder da ikke møder for at more os ….

Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Niels Hansen

Nu synes jeg måske lige at germanofilien tager en smule overhånd. Klart at det kan tyde på effektivitet ikke at holde møder "for sjov", men at holde et møde med manuskript har da intet med effektivtitet at gøre, men snarere med form.

Uanset, så synes jeg at det er en sjov historie :)

  • 1
  • 0
Per Andersen

Ja, ja, bagklog kan de fleste være :-)

Og jeg siger ikke, at jeg aldrig har taget fejl - det har jeg. Men jeg mener faktisk stadig, at videokonferencer ikke altid kan erstatte fysiske møder, de er et supplement til fysiske møder. Faktisk viser undersøgelser så vidt jeg husker, at videokonferencer mere erstatter telefonmøder end noget andet.

I øvrigt sker der det, at mængden af internationale møder vokser markant fordi det nu er muligt med videokonferencer - men mange af disse møder var ikke blevet holdt, hvis man skulle være rejst efter dem, det tillader rejsebudgetterne ikke nu om dage.

Heldigvis er der kloge mennesker, der ser det lidt på samme måde, fx: http://businesstraveldestinations.com/2011/05/why-video-conferencing-tel...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere