per andersen bloghoved

Den dag fik jeg geografi-lektion i Schweiz

For nogle år siden skulle jeg holde en præsentation om software ved en konference i Schweiz. Nu var jeg ikke helt stiv i geografien, så jeg spurgte en kollega om ikke Luzern og Lausanne var den samme by – jeg vidste jo, at landet brugte forskellige sprog som fransk, tysk og italiensk. Det måtte være to navne for den samme by, tænkte jeg.

Men for nu at være helt sikker spurgte jeg en kollega. Jo, jo, bekræftede han, det er jo samme by. Så ingen problem – jeg bestilte et fly til Zürich for derfra at tage den korte tur til Luzern. Jeg ankom aftenen før, og skulle i Luzern finde det hotel, som arrangørerne havde bestilt til mig. Det var en hotelkæde, og det var såmænd ikke så svært at finde hotellet.

Så hen på aftenen stod jeg der i receptionen og bad om mit værelse. Personalet kikkede grundigt i deres system og fortalte mig, at der ikke var nogen reservation. Jo, jo, sagde jeg, det er der bestemt – jeg er jo ikke den, der giver op så let. De kikkede igen – uden held. Så kom jeg i tanke om, at jeg havde reservationen på papir, så jeg hev reservationen frem. Manden i receptionen kikkede grundigt på den – derefter på mig – derefter på papiret igen – derefter på mig igen. Så sagde han stille og tørt: ”Ja, hotel-kæden er den rigtige, såmænd, men byen er altså forkert. Dit hotel ligger i Lausanne og ikke i Luzern”.

Jeg tror nok, at det var i det sekund, at det gik op for mig, at Lausanne og Luzern rent faktisk var to forskellige byer!

Receptionisten kunne se, hvordan panikken bredte sig i mit ansigt, og han må have forbarmet sig over mig. Hjælpsomt sagde han, at jeg måske stadig kunne nå det sidste tog fra Luzern til Lausanne. Der var godt nok kun 10 min. til afgang, sagde han, mens han checkede sit ur. Om han skulle ringe efter en taxa til mig, så jeg kunne komme på stationen hurtigt. JO TAK, udbrød jeg (havde ligesom ikke rigtigt noget valg).

Da taxaen drønede ind foran stationen kunne jeg se, at toget ankom i samme øjeblik – og jeg hoppede om bord uden billet eller andet – det måtte klares undervejs. Og faktisk var det en flot tur gennem Schweiz – på godt to timer – og det lykkedes at checke ind på det rigtige hotel pænt efter midnat. Det blev alligevel til nogle timers søvn, inden jeg næste morgen stod på podiet og snakkede software. Arrangørerne var godt nok overraskede over, at jeg dukkede op, for de havde checket med hotellet aftenen før – og havde fået at vide, at jeg ikke havde checket ind. Men det klappede til sidst og de klappede også af min præsentation.

PS Min kollega skylder mig stadig en del omgange for sit råd til mig.

Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Morten Jensen

Javist de var der, men min pointe var at det nok var før det krævede 30 sekunder at finde Luzern på et kort f.eks. med google maps. Jeg kan godt huske de tidlige halvfemseres internet - det var sgu besværligt at finde et kort over Schweiz ifht. i dag :D og det tog lang tid!

Og Christian Nobel, hvor tit har du lige gyldendals atlas med rundt i tasken?! Alt er let tilgængeligt ifht 90erne.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere