Dell som (Microsoft)-klassens frække dreng

Jeg har bidt mærke i fire artikler på version2.dk, som tilsammen tegner et interessant billede af Dell. Dell har søsat flere initiativer, som for alvor kan være dybt problematiske for Microsoft. Afledt af nr. 1 er nummer 2-4 derfor interessante.

Det ser ud til at Microsoft har problemer med udrulningen af Vista. Det grundlæggende spørgsmål er vel for firmaer "hvorfor Vista'" Derfor blev jeg ikke så overrasket over at se version2.dk historien om at "Slut med Windows XP fra pc-producenter".

Det overraskede mig meget at der ikke var en eneste som reagerede på det. Der er om under et år, hvor Microsoft siger slut for nye PC'er med XP. (Note; supporten kører dog i længere tid). Hvad gør man når laptoppen brænder sammen næste år' Hvem er det så der lige definerer IT-politikken' IT-chefen eller Microsoft' Bekymrer det ikke'
Det skal dog nævnes at der findes en downgrade option fra Microsoft, men jeg er ikke så rolig...

Vista er ikke lig XP. Der er mange XP-programmer, der ikke kører under Vista. Der er skrappe restriktioner på hvad computeren med Vista må bruges til. Microsoft får endda lov til at afinstallere programmer på din Vista-maskine - jeg er ikke tiltrukket af det...

Free Software Foundation har i øvrigt iværksat en kampagne mod Vista på http://badvista.fsf.org/.

Tilbage til DELL. Jeg tror, at Dell har set et godt taktisk trumfkort i at fortsætte med XP i lang tid, men om Microsoft vil tillade dette må vi følge med til. At Dell så samtidig starter deres Linux-satsning op og endda PR-mæssigt anvender Michael Dell som offentlig bannerfører for den nye Ubuntu Linux 7.04.

Det bliver meget interessant at følge Dell det kommende år!

I er som altid velkomne til at kommentere nedenfor - og især på "hvorfor Vista?" :-)

Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Anonym

Med fare for at lyde overordentlig pessimistisk, kunne Dells udmeldinger også være oplæg til forhandlinger med Microsoft om en kommende samhandelsaftale !
Forestil dig hvor god en pr-effekt overskriften: "Dell indrømmer fejlsatsning og dropper Linux support, Windows er markant bedre!" ville have.

Nå, jeg er nok bare paranoid, religiøs, anti-microsoft.

  • 0
  • 0
Kristian Larsen

Det er bestemt ikke umuligt at det er der den ligger. Dell gjorde jo det samme med AMD med et argument om at de ikke kunne levere det som Dell skulle bruge.

Når det så er sagt - hvorfor Vista:
Det største argument for Vista set med sys. adm. øjne er at image management er blevet markant nemmere med Vista (selv når man ikke bruger MS værktøjer).
Dertil kommer en række små feature forbedringer som powerusers vil lægge mærke til.

Vista er dog ikke klar - vi er mange der venter på SP1 før vi overhovedet tester skidtet, idet MS rimeligt konsekvent har vist at deres retail udgaver ikke fungerer ordentligt (det var tilfældet med NT 4, Win95, Win98, Win2K og WinXP - så jeg ser ingen grund til at tro det ikke er tilfældet med Vista).

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere