DASK konkurrencen: Koder I karle ?

Hvis I ikke har opdaget vores konkurrence om at kode et program til DASK, så er det på tide at I gør det:

Dansk Datahistorisk Forening har udlovet en attråværdig premie til det bedste program skrevet for DASK, den første computer i Danmark.

Regler og anvisninger for konkurrencen her.

DASK var på mange måder svær at kode på, instruktionerne er mildest talt forbavsende i forhold til en moderne computer og det meget lille lager gør ikke situationen bedre. Men det er ingen undskyldning! Hvis man ikke har bevist at man kan kode et program på DASK, så har man ingen ret til at kalde sig programmør.

Den primære anvendelse af DASK var tung matematik, numerisk integration, iterativ jagt på optima i komplekse modeller og i mindre omfang, udregning af tabeller til manuel brug. I vores konkurrence er der imidlertid frit slav, I bestemmer selv hvad jeres program skal gøre, så I behøver ikke at kunne finde fejlen i instruktion 95 af MR2 matricebiblioteket. Selvom vi helt sikkert vil give høje karakterer til alle der kan.

Hvis nogen undrer sig over at vi laver denne konkurrence og ikke bare kører nogle af de existerende DASK programmer, så skyldes det at der ikke er så meget der har overlevet og at meget af det der har overlevet, skal bruge koden i "Normallejet" for at køre.

Desværre har vi ikke en kopi af Normallejet og det er en glimrende undskyldning til at bringe en opfordring til vores nørder, unge som gamle:

Hvis i ligger inde med DASK programmer, dokumentation, udskrifter, hulstrimme, fotos, film, lydbånd, personlige papirer eller berretninger, så vil vi meget gerne høre fra jer i Dansk DataHistorisk Forening.

Hvis ikke, så fat kodeblyanten: I har kun lidt under en måned til at I kan kode.

phk

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere