Danske iværksættere på liste

I øjeblikket virker der til at være en stor geografisk opdeling af startups, hvor it-startups i Aarhus og især København er synlige, og it-startups i Odense, Aalborg, Esbjerg, Trekantområdet eller "udkantsdanmark" ikke får helt samme opmærksomhed - og internationalt er der kun et par danske startups som får alt opmærksomheden. Derfor startede jeg en liste på Google+ over danske iværksættere for at få (og videregive) et overblik over, hvad der rør sig i den danske startupverden.

Listen er på engelsk for at kunne videregive den internationalt, men tilføjelser på dansk er også velkomne. Formatet er simpelt: Navnet og en kort beskrivelse til listen og gerne en længere beskrivelse for at gøre os alle klogere.

Podio - Online work platform for collaboration and project management in one central place with tasks, calendar, contacts, activity stream

Tradeshift - Tradeshift is the social business network for free online invoicing & more.

Xiive - Compare, visualize and track brands across social media.

Gett - The best way to publish and share your files.

Muscula.com - will help you find your JavaScript errors, so you can fix them.

BlueSEQ - We match people’s NGS service needs with labs that have extra capacity on their sequencing instruments.

Firmafon - mobile telephony, switchboard and administration of business telephony.

Spiir - helping you to a healthy private economy, focusing on the life you want.

Endomondo - Community based on free GPS tracking of sports.

Graduateland - On Graduateland you can browse thousands of internships and graduate jobs or find the ideal university for your studies.

Less Painful - Mobile Application Testing.

Mivando - Get started with your own online store. Mivando is a complete solution that allows you not to think of all the technical stuff.

uCommerce - uCommerce is a full featured e-commerce platform with content management features powered by Umbraco.

AutoUncle - clears the way through the used car jungle.

Trustpilot - Share your shopping experience - or read others before you shop online.

Digroli - Digroli is a cross-platform web and smartphone app that eases the burden of daily grocery shopping and saves you time and money.

Openhours - Find opening hours of your local post office, supermarket, bank and more. You can also add your own hours, so everybody can find them.

Gignal - a social distribution platform, presenting social media buzz from events and venues on physical and online billboards.

StartupSteps - Personal entrepreneurial stories told primarily through podcasts and competent mentoring from our mentors.

Memolane - Your social life, captured in a simple, elegant timeline. Bring together all the moments you've saved through social media to tell your stories.

Echo.it - a social platform designed for sharing and promoting good deeds – regardless of size or significance.

Expendy.com - Expense management for small businesses.

Evertale - the self-writing scrapbook of your life.

Appharbor - Azure done right. .NET-deployment as it should be.

Eventbird - Conference Apps for smartphones.

Soccertrix - an online game where soccer players can battle on their skills and be rewarded with XP and virtual medals.

Everplaces - Keep track of all the wonderful places around you with Everplaces. Here you can start saving the places you love and share them with your friends.

Canvasdropr - lets you share images and videos real-time and simultaneously with friends, family, colleagues and business partners.

Karduus by Olrik - design company: clothes for women, iPad and Macbook Air sleeves in leather.

yayart.com - To art, what Threadless is to t-shirts.

Nabto - Create a webserver 1 kb in small inexpensive hardware.

LetFarm - registration solutions for farming.

SCALGO - specializes in algorithms and software for efficient processing of truly massive terrain raster data.

Tilføj endelig til listen i kommentarfeltet.

Kommentarer (51)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Henrik Sørensen

CodeSealer - Enables banks to offer secure online banking to all customers, regardless of if the customer PC is infected with Malware. link

Muuse - is an online community for emerging design talent from top fashion schools and people who love fashion. link

 • 1
 • 0
#5 Camilla Ley Valentin

Hej Therese, super med en liste. Jeg er dog umiddelbart lidt uenig i at visse iværksættere bare "får opmærksomhed", det er en prioriteringssag at fokusere på de arrangementer, netværk og PR-indsatsen, som "giver" denne opmærksomhed (antager du mener mediedækning). Anyway, vi (www.queue-it.net) vil meget gerne indgå i din liste, håber det er muligt selvom vi ikke kan komme på Google+ :-)

Bedste hilsner Camilla Ley Valentin

 • 4
 • 1
#6 Therese Hansen

Jeg mente ikke at visse iværksættere "bare får" opmærksomhed - jeg ved skam godt at der ligger et stort forarbejde i at komme i en situation, hvor folk lægger mærke til en.

Samtidig er jeg ikke kun interesseret i de gode netværkere, når jeg beskæftiger mig med danske startups - og en liste kan være med til at give nogle chancen for lidt opmærksomhed uden de skal have netværket på plads på forhånd - det er trods alt lidt af en slagside mod de større byer, hvis netværket skal være det eneste der tæller i forhold til at få sit gode budskab ud.

Når opmærksomheden er netværksbaseret risikerer vi også at vi kun hører om de startups som er lavet af folk ligesom os selv - og dermed kan vi gå glip af vigtig viden og inspiration.

Som jeg skrev i indlægget, så kommer man på listen, hvis man skriver en kommentar her, så Queue-it er hermed på listen :-) - ingen Google+forbindelse nødvendig.

 • 3
 • 0
#11 Therese Hansen

Det var ikke mit formål at pålægge de danske startups min vurdering, men at kortlægge hvad der sker. Stort som småt. Du er velkommen til at lave din egen liste med de "succesfulde" efter din vurdering og ignorere min - jeg tvinger dig ikke til at læse med.

Folk der følger mig ved godt at jeg arbejder på xiive, så jeg fandt det ikke nødvendigt at nævne, men det er bestemt ikke nogen hemmelighed.

Plurk var en forglemmelse - tak for tilføjelsen. Og det minder mig om at jeg også skal tilføje Wedoist og Todoist, som har et overlap med Plurk i ophav.

 • 1
 • 0
#13 Kim Frederiksen

Super god ide med en liste. Kunne du evt. linke til Google+ diskussionen?

Tænkte om det kunne være en ide at oprette et shared google docs sheet, hvor alle informationerne kunne komme ind i, så man får et samlet overblik i takt med at der kommer flere forslag til i kommentarfeltet på dette blogindlæg?

I øvrigt nævner du selv i starten af indlægget at der ikke rigtigt er overblik over den geografiske opdeling, så derfor er mit forslag at du tilføjer 2 kolonner i listen til at angive: Oprindelig lokation, Nuværende lokation.

På den måde vil man kunne se om en startup oprindeligt er fra Aarhus, og nu har base i København osv.

PS: En tredie og fjerde kolonne i listen kunne være "Year Founded" og "Founder(s)"

 • 2
 • 0
#15 Camilla Ley Valentin

ja det kunne udvikle sig til en rigtig interessant vidensbase. Jeg er enig med Therese i at det er relevant med en liste, som omfatter både store og små, det er den, vi mangler. Der er tit spørgsmål på LinkedIn mv, som efterspørger et overblik over danske start-ups, og der ville det være super at kunne henvise til en liste, som løbende opdateres. Der vil på sigt blive noget vedligeholdelse, når virksomheder lukker eller fusionerer, men fint at starte med et øjebliksbillede, synes jeg.

 • 4
 • 0
#17 Therese Hansen

På twitter og Google+ har jeg fået et par andre tilføjelser:

Birdeye - air photos and video from the air, done with drones.

Pulsetracks - all your fitness data, one safe location.

Iconfinder - Search through more than 150.000 free icons in an easy and efficient way.

 • 2
 • 0
#21 Therese Hansen

Det er faktisk med vilje at jeg ikke er kommet ind på en definition. Jeg ser ikke ret meget værdi i at udelukke et firma fra listen, fordi de er 2 år og 1 måned gamle eller fordi de har en større omsætning.

Man kan sige at jeg bruger definitionen: "det er et startup, hvis der er nogen der er villige til at kalde det et startup"... - og der ikke er for mange protester over, at den er på listen.

Det er jo fuldt tilladt at filtrere listen ud fra forskellige kriterier, hvis man har et bestemt formål i tankerne.

 • 1
 • 0
#23 Mikkel Kinnerup

Tangerine District offers easy access for small businesses to a wide range of software tools like contact management and document management and additionally an opportunity to buy different services.

Tangerine District tilbyder små virksomheder nem adgang til en bred vifte af software-værktøjer, herunder kontaktstyring og dokumenthåndtering og i tillæg muligheden for at tilkøbe forskellige tjenester eksempelvis eBrevsprækken leveret af Post Danmark.

Version2's læsere er velkomne til at få en beta-konto ved at følge dette link

 • 1
 • 0
#25 Michael Toudal

Solutions for the ERP market; our core business is particularly aimed at companies with need for project management, time tracking and HR workflow optimisation. Opiin is an enterprise solution, easy to customize, intuitive and simple by design, yet versatile, and very powerful as basis for billing and payroll.

 • 1
 • 0
#26 Lasse Knudsen

This time-saving tool to Sharepoint will help you find and document ACTUAL user permissions across ENTIRE SharePoint farms.

 • Cool overview of complex Active Directory group structures e.g. group-in-group-in-group.
 • Identity where and which permissions users are granted.
 • Be on top of your SharePoint farm by locating where Active Directory users, -groups and SharePoint Groups are granted permissions.
 • Compare permission from the past and find out why things are not working today. WE CAN GO BACK IN TIME!
 • Export all permission settings to Excel spreadsheet.
 • Strong tool to support ISO 27001

Read more about PermissionManager here

 • 1
 • 0
#32 ab ab

Riidr - has the largest selection of Danish language e-books online. Currently developing apps that enable users to read e-books on their iPhone, iPad as well as new Android tablets and mobile devices.

Playdead - Independent developer of the award-winning game Limbo, working on new titles.

e-conomic - develops an online accounting software used by more than 40,000 companies and 3,500 accountants worldwide - from sole practitioners to large accounting firms. The software is easy to use and flexible, and you can give your accountant free access.

 • 1
 • 1
#34 Therese Hansen

Super, Rasmus Christensen. Dataene er for alle og jeg går ud fra at det er i alles interesse at synliggjort disse, så meget som muligt - måske i samarbejde med Kenneth Nielsen?

Hvor er det bare super initiativ at tage listen et skridt videre - synlighed er lige det danske startups har brug for!

 • 1
 • 0
#39 Therese Hansen

Det er så fedt Kenneth!

Et blogindlæg er et øjebliksbillede, men det site har potentiale til at vedligeholde et godt overblik over de danske startups - og så er det super at vi har et samlet sted at henvise til, når vi bliver spurgt (f.eks. af udenlandske journalister), hvad der egentlig rør sig i det danske startupmiljø. Det virker meget velorganiseret :-).

 • 1
 • 0
#40 Mario Gomes

Fatpaint.com, a free online graphic design software and image editor, is a mix between the world of desktop publishing with the world of photoshop, vector drawing and custom printed products. This mix has made Fatpaint the most advanced graphics application on the internet, and the best web-based graphic application for creating page layout.

You can use Fatpaint as a regular desktop publishing application to create pages. You can use it as a painting and drawing application to create images, logos and illustrations. As a photo editor for manipulating colors and doing photo restoration, and you can use it to have your own graphics printed on consumer, business and promotional products that you can purchase or sell.

 • 3
 • 0
#43 Thomas Ardal

Hej Mario. Jeg repræsenterer startuphq.dk og kunne rigtigt godt tænke mig at vide, hvad det er du ikke kan få til at virke. Jeg har netop oprettet et startup og observerede ikke nogle problemer.

 • 1
 • 0
#53 Alexander Varney

Hej alle,

Som mange andre har været inde på, så har der manglet en god oversigt over alle startups i Danmark, som løbende holdes opdateret.

En ven og jeg har taget udfordringen op og lavet Starrt, som indtil videre er den mest omfattende database af startups og på sigt iværksættere fra Danmark. Det er muligt at sortere efter hvilket årstal et startup er stiftet, eller baseret på stadie. Lige nu indeholder Starrt omkring 140 startups med mange flere på vej.

Håber I kan bruge Starrt. Vi er meget åbne overfor feedback, gode idéer og forbedringer, så kontakt os endelig, hvis I har input, enten her, pr. e-mail eller på vores Twitter-profil.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere