Dansk Standard flytter ind hos Microsoft

Det forlyder netop nu at Dansk Standard allerede i dag flytter til Vedbæk, nærmere bestemt hos Microsoft. Flere ledende personer hos Dansk Standard peger på at det nyligt afholde arbejde med Microsofts OOXML har vist en synergi mellem Dansk Standard og Microsoft.

Forskningsminister Helge Sander udtaler at udflytningen ligger fuldt i tråd med regeringens vision og ønsker om at anvende Microsofts produkter "Det er så betryggende". Dansk Standard har også netop på én dag lynbehandet flere af Microsofts standarder for at vise den effektivitet, som samarbejdet mellem Microsoft og Dansk Standard kan medføre. Helge Sander udtaler, at han er stolt af dette.

Forventningen er også at fremtiden byder på endnu større effektivitet, idet indvendinger mod nye standarder i fremtiden alene skal indsendes på SMS, hvilket ligger godt i tidens ånd. Med lidt held kan vi bedre inddrage de unge i standardiseringsarbejdet.

 1. april skal nok blive husket.

/pto

HOV - det her er en aprilsnar. Ingen kan ved deres fulde fem tro, at Dansk Standard kunne ligge under for regeringens nære forhold til Microsoft...

Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jesper Lund Stocholm

Peter,

... ja, for det gør formanden for den norske komite tilsyneladende:

Nu du selv fokuserer på/nævner Stephen Peppers rolle som formand for SN/K 185 og at han har indsendt en klage over behandlingen af OOXML, så hører det nok med til historien, at hr. Pepper ikke har ageret som formand for det norske udvalg under behandling af OOXML. Standard Norge skriver

Komiteens leder har en viktig rolle for å få til størst mulig grad av enighet, men lederen av komiteen hadde allerede i 2007 flagget standpunkt som gjorde at han ikke kunne oppfylle kravet til nøytralitet. Han hadde derfor frasagt seg oppgaven med å lede komiteens behandling av OOXML og Standard Norges viseadm. direktør var derfor møteleder for behandlingen av denne saken i komiteen.

 • 0
 • 0
Peter Mogensen

Ja?
Det lyder da meget hæderligt (hvis det er sådan som jeg forstår det) at manden selv har erklæret sig inhabil på forhånd.

Hvilken indflydelse er, det du mener det har på om han som mange-årig formand kan være forarget over det der så skete efter at han trak sig?

 • 0
 • 0
Jesper Lund Stocholm

Peter,

Det lyder da meget hæderligt (hvis det er sådan som jeg forstår det) at manden selv har erklæret sig inhabil på forhånd.

Helt bestemt.

Hvilken indflydelse er, det du mener det har på om han som mange-årig formand kan være forarget over det der så skete efter at han trak sig?

Intet - udover neutraliteten. Jeg synes at det er at stramme den at referere til Hr. Pepper i dette tilfælde med prædikatet "formanden for den norske komite". Der er jo sikkert en grund til, at du vælger dette prædikat og ikke kun "et medlem af udvalget i Norge", men med til historien hører også, at han i arbejdet med OOXML var så inhabil, at han måtte trække sig fra rollen som formand.

Så der er intet forkert i det du skriver - men med til historien må retteligt også høre, at Hr. Pepper ikke kan betragtes som neutral (formand eller ej), da han allerede på et tidligt tidspunkt meldte ud, at han var imod OOXML.

:o)

(og så afsted til ITA)

 • 0
 • 0
David Konrad

"Så der er intet forkert i det du skriver - men med til historien må retteligt også høre, at Hr. Pepper ikke kan betragtes som neutral (formand eller ej), da han allerede på et tidligt tidspunkt meldte ud, at han var imod OOXML."

"Imod OOXML", ligefrem?? Har han ikke blot erklæret, at han var imod at OOXML blev ophøjet til ISO-standard, fordi OOXML ikke opfylder almene krav til en sådan? Ikke sandt?

Med henblik på Ementor-bossens FUD-påstande, er det lidt tankevækkende at man åbenbart kun kunne være "neutral" hvis man var positivt stemt overfor OOXML ISOficering', og at folk som ikke mente OOXML var kvalificeret til at være ISO, ligefrem påståes at være "imod" OOXML.

Man KAN kun undre sig over at MS ikke bare bruger deres format, og i kraft af dets evt styrke får andre med på vognen. Men nej - det skal ISO-godkendes for enhver pris, nationale og internationale standardorganisationer skal tages som gidsel i denne proces, tilliden til uafhængighed er pist væk, og allehånde mystiske afstemningsresultater, anti-afgørelser, hemmelighedskræmmeri, mistænkelige nepotistiske personsammenfald mm har ikke just gjort tilliden til MS eller standardiseringsprocesserne større.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize