Dagens stemmetaktik

Har du stemt endnu? Så er du en af den brede masse, der driver rugbrødsmotoren i det danske demokrati. Men ikke mig! Denne gang får jeg håndfast indflydelse på det nye folketing. Det skal nok lykkes, for jeg har en stemmetaktik, der virker.

Her er planen: Klokken 2 minutter i 8 i aften, lige før valgstedet på Østerbro lukker, indfinder jeg mig i boksen. Min stemme vil falde på en kandidat i knibe. Ikke en outsider, ikke en sikker vinder, men en der er lige på vippen. Ved at følge exitpolls hele dagen vil jeg vide præcist hvem det er. Antallet af de personlige stemmer afgør om kandidaten kommer i folketinget. Den afgørende personlige stemme vil komme fra undertegnede.

Kandidaten vil, hvis alt går efter planen, være den yderste kandidat i den ny regering. Alt hvad jeg behøver at gøre er at tage telefonen, ringe til ham (eller hende) og sige ”Husker du Østerbro? Det var mig. 2 minutter i 8.”

Alene taknemmelighedsgælden vil sikre mig en pæn indflydelse. Tænk at eje sin helt egen politiker, der kan vælte den kommende regering.

Visionen stopper dog ikke her. Frygten for, at jeg ved næste valg stemmer blankt skal nok holde min manchuriske kandidat, og dermed regeringen, i kort snor. Fremover behøver jeg blot at ringe til min politiker og sige kodeordet ”Østerbro” for at styre landet i den rigtige retning. Måske findes der en stemmeforvrænger-app, der kan give opkaldet det rette stemning, Nikita-style – det må lige undersøges nærmere.

Nu skal jeg så bare lige finde mit valgkort. Sidst jeg så det, var da min datter malede søde akrylbilleder med prinsesser på små stykker papir.

Hvad er din stemmetaktik?

Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Esben Madsen

jeg har med andre ord tænkt mig at

stemme på den yngste kandidat jeg har kunnet finde, som ikke har sagt noget indlysende tåbeligt hvor jeg har kunnet finde det refereret.

http://ing.dk/artikel/122104-sidste-tanker-foer-valget

En ting er sikkert... der er ikke nogle af "top"politikerne der har fortjent min stemme sådan som de har spundet sig ind i deres respektive doktorers holdningsløse snakken udenom...

 • 2
 • 0
#2 Kai Birger Nielsen

Kan du lokkes til at holde stregkoden på dit valgkort hen under en stregkodelæser? På min står der teksten 12-00345 (eller noget i den stil) og så en stregkode nedenunden. Stregkoden er en nummerisk udgave af kode 128, så der er plads til mange flere cifre end bare 1200345. Faktisk tror jeg at der står noget i stil med 11091531200345710 110915 = 15. september 2011 3 = 3. udgave ? 1200345 = Vælgernummer 710 = Afstemningssted ?

(Og min taktik er at svare forkert på exitpolls, så din taktik ikke virker :-)

 • 1
 • 0
#5 Kai Birger Nielsen

Fint. ååmmdd3xxyyyyykkk med åå = år, mm = måned, dd = dag, xx-yyyyy = vælgernummer og kkk=kommunekode. Og ja, jeg kommer fra Favrskov kommune. Jeg havde tænkt over at der nok var for mange afstemningssteder til at det kunne være i 3 cifre, men var ikke nået til at checke med kommunekoder. Tak for hjælpen. (Hmm, stregkode 128 i numerisk udgave kan egentlig bedst lide et lige antal cifre, så der er nok noget fedteri med at skifte alfabet undervejs.)

 • 0
 • 0
#8 Peter Nørregaard Blogger

Den exit poll viser en eller begge af følgende: - DF tilhængere er ikke på facebook - DF tilhængere skilter ikke med at være DF-tilhængere

og følgende: - Liberal alliance kan ikke passe (17 % er vist vel højt sat)

Den viser desværre heller ikke hvem, der ligger på vippen. Min eller smukke strategi lader til at være offer for inkomplette data som beslutningsgrundlag. World domination må blive næste gang...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere