Dagens mystiske mac OSX-fejl

Dette OSX-problem må jeg lige dele med jer læsere. På min Macbook med OSX har jeg for nylig opdateret til version 10.5.2. Det gik fint, men efterfølgende virkede iSync ikke. Jeg kunne ikke længere synkronisere min Nokia N95 med min Mac. Øv øv øv.

Jeg google mig frem til at de er mange andre som havde samme problem, og der var spredt fægtning mht. løsninger. Til al held fandt jeg følgende forslag til løsning:

Flyt "iSync" fra "programmer" til din desktop.
Flyt derefter "iSync" tilbage til "programmer".

Banalt forslag, MEN det er totalt voodoo, at det faktisk virkede! Sygt men sandt - det virkede. En flytte-operation på OSX har øjensynligt "ekstra ting" med ud over bare at flytte en fil.

Har Linus Torvalds ret' Er OSX "utter crap'".

Kan nogen af jer forklare hvorfor det trick virker?

/pto

Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Michael Rasmussen

Ikke at jeg har noget kendskab til OSX over hovedet, men kunne det tænkes, at fejlen skyldes forkert cachede metadata, der ikke var blevet flushet under opgradering, og at den foreslåede flytten frem og tilbage, aktiverede flush og genindlæsning af metadata?

 • 0
 • 0
Jakob Damkjær

Når du kopiere den ud til en mappe hvor du er owner så tar du ved kopierings handlingen ejerskab af app mappen og jeg har bemærket et par inkonsistente ting med mac os x og permitions og applikationer.

Jeg ville tro at du også kunne ha ordnet den hvis du i disk utility havde brugt funktionen "repair permitions".

Ikke woodoo men unix permitions er engangimellem lidt sorte og det er et sted hvor Apple presser citronen lidt for Applikationerne er ikke executable filer som de er på linux (de kan være det men så er det unix programmer) men det er specielle mapper hvor der ligger executables, libs og conf filer (og andre sjove ting).

Men resultatet er at man kan ha et meget brugervenligt interface til application instalation (drag and drop), at det så ikke er perfekt er en anden sag. Men på nær en sjælden gang når månene er blå, virker det ret godt.

Det er Unix™ så hvis du er i tvivl så bare gør som du ville gøre det på unix.

/Jakob

 • 0
 • 0
Mads N. Vestergaard

Det er dog en sjov løsning, men at det virker er jo kun godt.

Som teknisk minded, tænker man jo dog over hvordan det kan være det virker.

Mit bud er nok at processen reparerer nogle rettigheder.

Dog vil jeg tilføje at med min N95 og den omtalte opdatering har jeg ingen problemer haft.

 • 0
 • 0
Peter Toft

Jeg kan med Leopard 10.5.2 se at bluetooth access til devices stinker kolofantastisk, og USB enheder kan også få systemet i knæ (især hvis man har VMware kørende). Som jeg har beskrevet tidligere så er FileVault noget totalt skod sammen med VMware Fusion - øv.

 • 0
 • 0
Henrik Kramselund Jereminsen Blogger

Du har åbenbart lidt dårlig karma?

Min N95 og min 10.5.2 syncede netop nu uden problemer. Min kones N95 syncede også uden problemer ...

Jeg har oplevet nogle irriterende problemer med X11 på Leopard, som er klart forbedret frem til 10.5.2 rettelserne.

Jeg har oplevet problemer med at første tegn jeg tastede på min spritnye MacBook Pro efter en tastepause drillede, løst med firmwareopgradering.

Men iSync har da opført sig godt nok :-)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere