Dag 2 med PS/3 - system opgradering, browser, og de gamle spil

Dagens PS/3 agenda var at få set lidt mere på PS/3-maskinen ud over de nye spil, som jeg havde i fokus i går.

Som nævnt i går har PS/3 en ny gyro-styring (SIXAXIS), så man drejer controlleren i luften og kan f.eks. bruge dette som rat til bil-spil. At dette er integreret betyder til gengæld at vibrator-funktionen i controlleren er ude. Lidt synd, for det var egentlig fedt til PS/2. Men ok - SIXAXIS er et godt bytte.

Jeg satte PS/3'en på internettet via wireless LAN, hvilket var ret nemt. Da jeg skulle indtaste min WEP kode får jeg et virtuelt keyboard op, som kan styres af controlleren. Jeg valgte dog at sætte mus og keyboard på via USB - begge blev genkendt perfekt. Det gør det noget nemmere at surfe.

Jeg fik hurtigt en besked på skærmen at jeg burde opgradere firmwaren på maskinen, hvilket jeg tillod. Det var igen nemt og alt i alt tog det 5-10 min med download og selve installationen.

En af de ting jeg fik med den nye firmware var adgang til at installere "Folding@HOME". Den kører i nat, og det ser ud til at gå rasende hurtigt - mere om dette i næste nummer af version2 avisen... Se også denne version2 nyhed om samme emne.

Jeg måtte lege med den indbyggede browser over wlan. Det var nemt at læse f.eks. historier på version2.dk, men den java-script understøttelse der i den indbyggede PS/3-browser holder ikke til så meget. Jeg kunne ikke lave dagens "PS/3-føljeton" fra PS/3'en - det ville ellers have været sjov :-) ... Close but no cigar.

Jeg kunne heller ikke koble mit kamera (standard PTP-protokol) til PS/3, selvom Sony gerne vil have at man har billeder og video liggende på PS/3. Hrrm.

Den hovedsagelige grund til at jeg lavede system-opgradering var at få opdateret listen af PS/2 spil som kan afvikles på PS/3. Sony har lavet en "hjerneblødning" ved ikke at indbygge det fulde PS/2 chipsæt i PS/3 på det europæiske marked. Alle de gamle PS/2 spil kan ikke bare køre PS/3. Se mere på Sonys hjemmeside om kompatibilitet; http://faq.eu.playstation.com/bc/
(eller endnu bedre denne URL direkte). Det ser ud som om Sony har en del arbejde foran sig.

I stedet prøvede jeg lidt - gode gamle Tony Hawks skaterspil kørte perfekt, mens SSX Tricky starter om med en tekst-besked om at dette spil ikke pt. kan køres på PS/3. Suk....

Det er mest controlleren, som er spændende. Min lille datter har forstået at PS/3 controlleren er trådløs (hvilket et fedt), men at den virker bedst sammen med en PS/3 går hun ikke meget op i :-)

Illustration: Privatfoto
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize