Dårligt Arbejdsmiljø

Jaspers PR-selvmål i sagen om Lyngbys forsøg på bryde ud af Microsofts Windows-Gulag, er episk i sin uigennemtænkthed og tragisk i sin udførsel.

Helt objektivt set, er Jaspers udfald imod Lyngby utroligt taktløst formuleret og fornærmende i alle aspekter.

Hvis det er skrevet i et berserkeranfald, med blodskudte øjne og et derefter kassabelt tastatur, under råben og skrigen om blodhævn for den mistede bonus, er det på sin vis forståeligt og menneskeligt nok.

Et par "anger management" kurser og et skift til "decaf" og så kan Jasper genoptage sit job, såsnart han har indrykket en undskyldning for sin "overilede og uigennemtænkte handlemåde" og lovet sin præst aldrig at gøre det igen.

I ved, sådan som man nu gør det i USA og USAnske firmaer, når man er blevet taget med bukserne nede om haserne.

Men jeg har mødt Jasper og han forekommer mig ikke typen der bider igennem sit skjold på den måde.

Det bekymrer mig, for alternativet er, at brevet blev skrevet, gennemlæst, redigeret, tænkt over og endelig, når afsenderen var tilfreds, afskibet til avisen.

Skræmmende ?

Ja MON ellers ikke: Manden er civilingeniør!

Han har en blok med millimeterpapir, et passersæt og en HP lommeregner i sin skrivebordsskuffe.

Han kan de periodiske system udenad og har kunnet det siden 5 klasse.

Lur mig om han ikke også går hele vejen rundt og tæller alle hjulene før han kører nogen steder i sin bil.

Sæt jer i Jasper sted et øjeblik:

Hvordan skulle arbejdsmiljøet være på kontoret, før I ville finde det en helt naturligt del af jeres job, at gå ud i pressen og angribe en kunde, der havde valgt konkurrentens produkt ?

Hvad kunne få jer til at smide Emma Gad og enhver form for situationsfornemmelse overbord på den måde ?

Ja, ikke sandt ?

Arrogancen i Jaspers arbejdsmiljø må ikke være til at skære igennem, med noget mindre end en motorsav og følelsen af ejerskab over kundernes pengepung må være vaticanøs i sin tonedøvhed.

Frem for alt, må kontoret være helt uden kontakt med den omkringliggende virkelighed og tidsånd.

Jeg synes ærligt talt at Jasper fortjener bedre.

Er der ikke en behjærtet IT afdeling, der kan tilbyde ham et job med et anstændigt arbejdsmiljø, uden for meget topstyring ?

En kommune måske ?

phk

Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Mads Bendixen

Hvem ved, måske trives han under det? - Nogen har det bedst med at være egen herre i eget firma, andre trives i sociale firmaer med playstation og bordfodbold, mens nogen måske ligefrem nyder at være en aggresiv (men harmløs) hund med baglandets støtte?

Ligegyldigt hvad, er det ikke en opførsel der klæder noget firma, uanset geografien.

 • 0
 • 0
#3 Peter Nørregaard Blogger

episk i sin uigennemtænkthed og tragisk i sin udførsel ... vaticanøs i sin tonedøvhed

Oh, skønne danske sprog :-)

Undrer mig lidt over at man kan blive klogere på artiklens emner i Version2's gruppeunivers ved at læse om i "Kvinder i IT" :-D

 • 0
 • 0
#5 Lars Hansen

Helt Offtopic - hold fast hvor er det godt skrevet.

Jeg sidder stadigvæk fem minutter efter at jeg har læst det og smågriner.

Ontopic - jeg er helt enig, Jasper fortjener da at komme væk fra "There can be only one" mentaliteten.

Lyngby-Taarbæk, Tønder, Gribskov eller Rødovre har sikkert plads til en som ham... Nå nej, de vil jo ikke bindes på hænder og fødder af M$...

 • 0
 • 0
#7 Sidsel Jensen Blogger

Og for guds skyld pas endelig på at han ikke ryger på universitets hospitalet i Århus med en blodprop for der bruger de OpenOffice på deres 2000 desktops (http://www.osor.eu/news/danish-hospital-hassle-free-use-of-odf-across-co...) og har brugt det til at frigøre midler til ansættelse af flere læger og sygeplejersker.

Et alternativ er selvfølgelig at deportere manden - men hvorhen? Tyskland måske? Men i München har de brugt open source i årevis herunder Open Office på 14.000 pc'ere. Han kunne tage længere syd på til Brasilien måske? Men det dur nok heller ikke - her bruger 1 ud af 4 OpenOffice og de har ca. 12 millioner brugere.

Norge er måske bedre - her indfører de først tvungen brug af ODF i 2011.....så har han også lidt tid til at vende sig til tanken ;-)

/Sidsel

 • 0
 • 0
#8 Martin Bøgelund

Jasper er teknologidirektør i MS DK Aps.

Men MS DK Aps beskæftiger sig så vidt jeg kan se af deres regnskaber, med nærmest alt andet end teknologi. Det er et salgskontor med support og markedsføring som afledte opgaver.

Når en teknologidirektør står for hovedparten af pressekontakten og den offentlige debat, siger det sig selv at de fleste af hans bolde vil være skæverter.

Men måske keder han sig bare, og har raget PR-opgaverne til sig?

En venlig sjæl burde sende ham noget solid teknologi. Kan du ikke sende en BSD til ham, Poul-Henning, i ren kildekode-form så han er nødt til at compilere, så den stakkels teknologi-depriverede Jasper kan få noget rigtig teknologi at rode med? Så dropper han måske PR-rollen til gensidig fordel for Microsoft og det øvrige samfund.

 • 0
 • 0
#9 Martin Bøgelund

Undrer mig lidt over at man kan blive klogere på artiklens emner i Version2's gruppeunivers ved at læse om i "Kvinder i IT" :-D

Hentyder til at Jasper blev pigefornærmet over de kommuner der valgte OpenOffice.

Elementært...

 • 0
 • 0
#10 Henrik Sørensen
 • sikken et ekvilibristisk epos, PHK!

MS er iøvrigt også i vælten ude i den store verden:

What's more, "we're not seeing any inclination that Zoho or Google or Zimbra or any other of those offering fake Office capabilities can replace [Microsoft Office]," he said.

(fra http://www.informationweek.com/news/services/saas/showArticle.jhtml?arti...)

Zoho har været hurtige til at udnytte den gratis PR: http://fakeoffice.org/

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere