Jesper sandal header

D-Dag - nu bliver pharming legitimt

Illustration: Privatfoto

Nu er det D-Dag. Der bliver officielt åbnet for sluserne til Diablo III til midnat, og ud over at være fortsættelsen til én af de mest berømte spilserier, så er det også et nyt forsøg på at tjene penge på onlinespil.

Ikke fordi udgiveren Blizzard Entertainment ligefrem har haft problemer med at tjene penge på onlinespil. Men der er udsigt til, at det bliver sværere i takt med, at de fleste store MMORPG-udgivelser går over til Free2Play-modellen uden abonnement. Og Diablo III skal spilles online. Vist mest af hensyn til at begrænse piratkopiering.

Blizzard har tilbudt en online-tjeneste til Diablo lige siden den første udgave af spillet, hvor Blizzard havde lanceret Battlenet. Det var en tjeneste, der var beregnet til at lade spillere mødes og spille online og var mest beregnet til strategispillet Warcraft II.

Diablo III bliver anderledes. Blizzard åbner nemlig for et online auktionshus, hvor spillerne kan købe og sælge virtuelle varer fra spillet. For knitrende dollars, euro eller pesos.

Spillerne kan altså købe sig en 'azure full plate of the whale' for rigtige penge, og de kan slippe af med alt det overflødige 'loot', som ellers blot ville være endt som foder til de virtuelle købmænd i spillet.

Mange spil har haft mulighed for at bytte virtuelle varer og eventuelt også købe dem for virtuelle penge. Flere onlinespil giver også mulighed for at købe udstyr i spillene for rigtige penge. Men med Diablo III er det første gang, at en stor udgivelse forsøger sig med at lade spillerne selv sælge virtuelle varer for rigtige penge.

Blizzard begrunder det med, at der i mere end 10 år har eksisteret en lyssky handel med især virtuelt guld i onlinespillene. Det har mange gange ført til svindel og hacking af spillernes spilkontoer.

Nu flytter Blizzard altså denne lyssky handel, hvor især kinesiske firmaer tidligere har haft horder af folk ansat til at indsamle virtuelle varer, som er blevet solgt via hjemmesider, ind i Blizzards eget kontrollerede univers.

Argumentet om spillernes sikkerhed er svært at skyde ned. Men jeg kan alligevel ikke lade være med at sidde med en lidt grim smag i munden. For en stor del af fascinationen ved spil som Diablo har været, at man lige skulle tage ét level mere, blot fordi der måske ville droppe lige den nye rustning, man havde brug for.

Nu kan man købe rustningen, eller hvis man virkelig er dygtig, kan man tjene lidt lommepenge på at spille Diablo. Eller man kan helt lade være med at bruge rigtige penge i Diablo III's Auction House og ignorere de tusindvis af spillere, som gør det. For det føles lidt som snyd.

PS YouSee-bredbåndskunder i København får ikke spoleret nattesøvnen på grund af Diablo-feber. En læser har gjort opmærksom på, at YouSee lukker ned for at opgradere kabelnettet.

PPS Hehe! YouSee har besluttet at udsætte opgraderingen:

Vi har valgt at flytte starten af vores planlagte arbejde, så det først påbegyndes kl 03:00. Vores teknikere er opmærksomme på at lancering af Diablo 3 sker i nat og vil tilstræbe at arbejdet bliver færdiggjort så hurtigt som muligt.

Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jens Schumacher

Personligt glæder jeg mig som et lille barn til Diablo III. Det bliver som at stjæle en slikkepind fra et barn... Bortset fra at barnet køber mit virtuelle ragelse og jeg får penge i stedet for over savlende slikkepinde... YAY!

(Min plan er aldrig at skubbe en krone i det. Hvis jeg kan sælge noget kan det godt være jeg bruger pengene i auktions huset igen men det er så også det)

  • 0
  • 0
#2 Emil Hansen

Har selv spillet en del "World of Warcraft", og jeg må sige at jeg intet har at frygte - den lyssky handel som du selv omtaler, medfører nemlig også i "World of Warcraft" at folk bare køber "boosts" dvs. får nogle til at trække sig gennem banerne for at få den rustning de lige mangler...

Jeg synes det er et smart træk af Blizzard, som mange nok gerne havde set komme for længe siden!

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere