allan ebdrup bloghoved ny

COVID-19 og at arbejde hjemmefra

De drastiske forholdsregler, annonceret i forhold til COVID-19 i går, viser noget om hvor alvorlig situationen er. Vi må stå sammen og gøre hvad vi kan for at mindske smittens hastighed, og dermed sørge for, at der er behandling til de hårdest ramte.

At arbejde hjemmefra

Mange i IT-branchen vil heldigvis nemt kunne følge opfordringen til at lade medarbejdere arbejde hjemmefra. Mange af os behøver ikke at være til stede fysisk på arbejdspladsen for at udføre vores arbejde. I Practio arbejder næsten alle vores medarbejdere hjemmefra i den kommende tid.

Når så mange arbejder hjemmefra, må vi finde nye måder at gøre noget positivt for sammenholdet på arbejdspladsen. Derfor har jeg efterlyst gode ideer til hvordan man kan styrke sammenholdet over kommunikationsplatforme som Slack, MicroSoft Teams og lignende på LinkedIn. Her er nogle forslag:

Del billeder af din hjemmearbejdsplads

Vis hvordan du har sørget for at gøre det behageligt, og måske endda hyggeligt, at arbejde hjemmefra. Bliv inspireret af dine kollegaer.

Fælles fredagsarrangement

Når nu der ikke kan afholdes en normal fredagsbar, kan man jo lav et fælles virtuelt fredagsarrangement. Det kunne fx være:

 • En omgang Bingo
 • En Kahoot
 • Et virtuelt Hackathon
 • Ignite Karaoke. Det foregår ved at en person laver nogle slides der automatisk bladrer videre, ligesom en normal ignite talk. Forskellen er her, at en person der aldrig har set de slides, der er lavet, skal freestyle en præsentation over dem. Se et eksempel på det udført. Eksemplet viser hvordan det foregår, selvom det godt nok er til en konference og ikke virtuelt.

Det var bare nogle få forslag til at styrke sammenholdet, når vi alle arbejder hjemmefra. Jeg er sikker på, at der findes tusind andre gode ideer.

Del endelig forslag du selv har, og vær med til at inspirere. Hvad vil I gøre for at styrke sammenholdet?

Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Allan Ebdrup Blogger

Smid en kaffepause i kalenderen og invitér kollegaer med

Super god idé, jeg så nogen kalder det en eKaffe. Er det bare et møde i kalenderen, ringe op, snak og så virker det? Eller er der andre tricks?

Jeg læste også om en virksomhed der har rigtig mange remote, der havde en #coffeemachine kanal på slack, til at chatte som man ville gøre ved kaffemaskinen, hvis man var på kontoret fysisk. Måske også et forsøg værd? (Vi har en kanal der hedder #random pt. men jeg synes ikke den dækker samme behov)

 • 1
 • 0
#4 Allan Ebdrup Blogger

Et forslag går på at alle sender billeder af deres hjemmearbejdsplads til en koordinator, og så laver man en quiz hvor man skal gætte hvis hjemmerabjdsplads det er udfra billedet. Det kan eventuelt gøres som en Kahoot. Det kan dog kun gøres een gang :-)

 • 4
 • 0
#5 Allan Ebdrup Blogger

Vi har lige afholdt vores første virtuelle fredagsbar. Vi endte med at lave en Kahoot hvor man skulle gætte hvis hjemmearbejdsplads det var udfra et billede. Så spillede vi på https://skribbl.io/ (vær opmærksom på at max antal deltagere er 12, men det var stadig sjovt for os andre med screensharing og google hangouts). Derudover blev der sagt skål en del gange og vi snakkede om hvordan vi håndterer at arbejde hjemmefra, rejser der er blevet udsat osv. Jeg tænker at det bliver endnu bedre om 7 dage når vi alle har arbejdet hjemmefra i en uge. Men en dejlig virtuel fredagsbar, og tak til Jelena for at stå for det meste!

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere