olav m.j. christiansen bloghoved olav christiansen

Conrep fra Projekt:værktøjsdagen del 1 - formiddag

Hvad er en conrep?

For få år siden var jeg ret aktiv indenfor science fiction fandom, og dér er det ret almindeligt at man som deltager på en konference (festival, messe, kongres eller hvad man nu kalder den type arrangementer) laver en såkaldt 'conrep' til dem, der ikke deltog - altså en Convention Report.

Da jeg i sidste uge deltog i konferencen projekt:værktøjsdagen tænkte jeg at jeg ville dele nogle af mine oplevelser med læserne her på version2.dk. Det kunne jo være at andre fik lyst til at deltage på et tidspunkt.

Konferencen

Først lige en kort beskrivelse af hvad det egentlig er for et arrangement. Konferencen hed helt præcist: "Projekt:værktøjsdagen 2019" og blev afholdt i Tivoli Kongrescenter onsdag den 20. november. Man kan læse lidt om det her:
https://techmanagement.dk/event/projektvaerktoejsdagen-3922

Her er lidt af hvad arrangørerne selv skriver om det:

Kom med på årets konference for projektledere Den 20. november 2019 byder vi velkommen til 10 års jubilæet for Projekt:værktøjsdagen på Tivoli Hotel & Congress Center i København.
Projekt:værktøjsdagen stiller skarpt på projektledelse og de værktøjer, der giver succes – både it-værktøjer, ledelsesmetoder og uddannelse. Vi har skabt en dag, hvor du bliver præsenteret for et bredt udsnit af de værktøjer, der understøtter og effektiviserer projektledelsen i det daglige, og hvor du møder andres erfaringer med både at vælge, anvende og udrulle dem.

Projekt:værktøjsdagen arrangeres af Teknologiens Mediehus/Ingeniøren (der jo også står bag Version2.dk) og Projektnetværket.

Dette år var ti års jubilæum for konferencen, men for mig var det første gang. På den måde har man heller ikke så mange forventninger til konferencen, og så bliver man måske heller ikke skuffet.

Jeg havde lidt travlt op til konferencen men havde dog nået at kigge lidt på programmet og havde derfor udset mig nogle foredrag, jeg gerne ville høre. Programmet bestod dels af et hovedspor og dels af nogle parallelle spor både formiddag og eftermiddag, hvor man altså måtte vælge hvad man ville høre.

Til tiden og under budget

Efter at Finn Djurslev fra projekt:netværket havde åbnet ballet hørte jeg en af hovedtalerne Erik Stoklund Larsen, projektdirektør i Vejdirektoratet, fortælle lidt om hvordan de kører projekter (keynote). Det var spændende at høre, især fordi Vejdirektoratet er klassens duks indenfor offentlige projekter. De får næsten altid færdiggjort deres projekter til tiden (eller endda før) og under budget. Men det er nok lidt svært at sammenligne med IT-projekter, som typisk har mange flere ukendte variable i ligningen. Hvis man skulle lære noget, var det dels at de er ret gode til estimater (og dermed også at lægge planer, der holder) samt til at motivere deres medarbejdere til at trække på samme hammel. Alle var bekendt med projektmodellen og fulgte den. Det ser man jo ikke altid i IT-projekter.

Digitalisér det hele

Efter hovedtalen fulgte de parallelle programspor, og jeg valgte at høre hvordan Frank Helbo Christensen fra Zispa mener at vi skal digitalisere projektplatformen. En af hans tidlige pointer var at vi helt skulle afskaffe e-mails. Jeg kan godt følge argumentet, og flere virksomheder har da også forsøgt det, men i virkelighedens verden er det desværre ikke altid sådan det foregår. De viste også nogle sjove 'gimmicks' frem, f.eks. en lille Bluetooth-dims, som automatisk skulle registrere hvornår man ankommer og dermed checker ind på arbejdet. En anden lille sjov dims var en flersidet terning i stil med dem, man bruger på rollespil. Vi ved jo godt at der er ingen, der kan lide at registrere tid, så her kunne man lave timeregistrering bare ved at rykke rundt på en terning.

Hvis jeg skal summere op hvad Zispa mener man skal gøre for at få succesfulde projekter er det altså at automatisere så meget som muligt og digitalisere det hele. Igen må jeg konstatere at det der med at få alting proppet ind i et system er nok ikke altid muligt ude i den virkelige verden, men ellers nogle ret interessante ideer.

Resten af formiddagen brugte jeg bl.a. på at gå rundt blandt standene og tale lidt med udstillerne (der var ca. 20 + nogle startups). Jeg fik også en kop kaffe undervejs og mødte nogle andre konsulenter, jeg kender. Jeg mødte dog ikke nogle fra Version 2, selv om det er den vej igennem jeg har tilmeldt mig konferencen. Jeg skriver senere lidt om standene.

Integration med Office 365

Jeg hørte også et foredrag af Michael Buades fra Workpoint der handlede om noget af det samme, som det tidligere foredrag med Zispa: Vi skal integrere det hele og sætte strøm til alting. Her drejede det sig dog om at bruge Office 365 som ramme for fremtidens projektstyringsplatform. Hvis nu man i forvejen gør meget brug af Office 365 så kunne det jo give mening at basere sin projektstyringsplatform på dette.

(Det pudsige var at der faktisk viste sig at være flere leverandører, som havde meget tilsvarende ideeer. Hvis det enkelte værktøj ikke direkte var baseret på Office 365, så kunne det i hvert fald integrere med det. Der var godt nok ikke mange værktøjer, som ikke på en eller anden måde havde noget med Microsoft at gøre)

Det var lidt om formiddagens program. Jeg skriver senere lidt om de ting jeg hørte om eftermiddagen samt noget om standene, og så skal jeg forsøge om jeg kan konkludere lidt om konferencen til allersidst.

Hvis man gerne vil høre noget mere specifikt om nogle af foredragene eller udstillerne, er man velkommen til at spørge, men ellers vender jeg som sagt snart tilbage med mere fra samme konference.

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere