Computeren siger...

Læs den her historie først.

I en verden hvor "videnskabsfolk" kan købes til at sige hvad som helst, burde nogen give manden en trøstpræmie for at have personlig og videnskabelig integritet nok til at indrømme sin fejl.

Fem videnskabelige papers som ofre for en fortegnsfejl er temmligt billigt sluppet, det kunne have været meget værre - og det er det sikkert også, for matematik er svært og det vil det altid være.

Mennesker er notorisk dårlige til at bedømme sandsynligheder, vi fokuserer på det spektakulære, at vores børn bliver tværet ud af en lastbil og overser det mundane, at de vil dø før tid af usund kost og for lidt motion, selvom sandsynlighederne er helt omvendt.

På samme måde vurderer vi troværdighed: Hvis en person eller computer har givet det rigtige svar mange gange, så holder vi op med at være skeptiske og accepterer ukritisk svaret også når det lyder lidt utroligt, for det plejer jo at være rigtigt.

Caveat Emptor.

phk

Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Peter Makholm Blogger

Jeg aner absolut ikke noget om fagområdet, men citatet "Unfortunately, the use of the multicopy refinement procedure still allowed us to obtain reasonable refinement values for the wrong structures." tyder da på at de rent faktisk har forsøgt at teste resultaterne.

Så der er mindst to systemer der har accepteret de forkerte værdier.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere