Cloud Computing og Virtualisering i New York

Jeg er taget til New York for at deltage i en 3-dages Cloud Computing konference samt en virtualiseringskonference, som foregår samtidigt samme sted. Det var et 2 for 1 tilbud, som jeg ikke anede jeg fik, da jeg købte billetten, men det er jo rart at få noget for pengene, når man rejser så langt for at gå på konference.

Formålet med min deltagelse er, udover at blive klogere på konferenceemnerne, at spotte rigtig gode talere til Triforks konferencer JAOO og QCon i Århus, London, Sydney, San Francisco og så videre...

Første levende billede på scenen i dag er Dr. Werner Vogels, som fortæller om hvorfor vi skal bekymre os om hvad Cloud Computing er: Et eksempel kunne være: det er billigt at lave en ny app. ved at bruge cloud computing til backenden istedet for at skulle bygge sin egen uden at vide om der er et marked for applikationen. Eksempler på firmaer som bruger Amazon Webservices er f.eks. smugmug, The New York Times, Washington Post og Nasdaq.

En af de ting, som jeg er meget forvirret over er definitionen af Cloud Computing. Det er alt for nemt at afvise cloud som hype, når man ikke har en fast definition og desværre ser det ud til at hver taler her på "Cloud Computing Conference and Expo" har sin egen definition, som lige passer med hvad de gerne vil sælge som cloud. Her først på dagen er det Werner Vogels fra Amazons definition, der bliver broadcastet:
Def. Cloud Computing: a style of computing where massively scalable it-related capabilities are provided as a service across the internet to multiple external customers.

Cloud computing er altså skalerbart og det hurtigt, så hvis du skal bruge noget computerkraft eller storage i en kort periode til f.eks. et arrangement eller indenfor en kort deadline, så kan du bruge cloud services til at udlicitere opgaven, så du ikke selv behøver at have f.eks. computerkraften i huset.

Werner Vogels bruger den populære sammenligning mellem Cloud Services og elektricitet. Hvorfor have generatoren i huset? Vi har snarere brug for fælles kraftværker. Men sikkerhed i data passer ikke rigtig ind i den sammenligning - det var nemmere at dele elektricitet end at dele f.eks. storage.

Nå tilbage til resten af programmet i dag, som for mig inkluderer foredrag om sikkerhed i clouden, et foredrag om hvordan man kommer i gang med cloud, som et mindre firma og et arkitekturforedrag.

Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize