peter ulka bloghoved

Cloud bølge 1 - Fra kælderen til skyen

Markedet for ERP/økonomisystemer til mindre virksomheder har undergået en voldsom forvandling de seneste ti år. Ved mindre virksomheder mener jeg det, man ofte refererer til som SME (1-50 mio. EUR oms.) eller Micro Business (< 1 mio. EUR oms.) .

Vi har imidlertid kun set første bølge af udviklingen, og jeg tror at såvel produkter som leverandør vil se meget anderledes ud fem til ti år frem i tiden i.f.t. hvorledes vi kender markedet i dag.

Den helt store driver for denne forandring er Cloud, og jeg ser at skiftet i markedet kommer som en række mere eller mindre overlappende bølger. Du får mit bud på de 3 cloud bølger i nærværende og to efterfølgende blogindlæg .

Cloud bølge 1 - Fra kælderen til skyen

Der var engang, hvor vi købte ind lokalt....

Økonomisystemer og IT ydelser blev købt hos mindre lokale IT leverandører og installeret lokalt på virksomhedens egen server … som ofte stod i kælderen!

Vi lavede for snart ti år siden en analyse af vi ERP systemer / økonomisystemer til mindre virksomheder. Det var kendetegnende at stort set samtlige systemer på markedet dengang var danske, og så man på fordelingen af markedsandele var der få meget udbredte systemer, herunder Concorde C5 med dengang over 80.000 kunder i front, og mange mindre systemer med mere begrænset udbredelse.

I dag er markedsbilledet totalt forandret, og det er Cloud der har forandret markedet.

Det er velkendt at økonomisystemer til specielt helt små virksomheder i dag i overvejede grad leveres i skyen. Se man på strukturen af markedet er billedet dog meget parallelt til for ti år siden, selv om der naturligvis er kommet mange nye leverandører. Der er stadigt få store spillere og mange bittesmå leverandører

Det er samtidigt interessant at observere, at de to mest udbredte systemer - e-conomic og Microsoft C5 - fortsat er danske systemer.

Ser vi på vores nærmarkeder Sverige og Norge er det påfaldende, at billedet er det samme. Der findes på disse markeder relativt store lokale cloud leverandører med ti-tusindevis af kunder, som vi ikke kender i Danmark.

Den udvikling vi har set er det jeg vil kalde bølge 1 af cloud revolutionen: Fra kælderen til skyen

Der vil nemlig komme flere bølger, som må forventes at ændre leverandørlandskabet markant de kommende år.

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere