Carl koder sig ud af a-kasse-kravene

Det kunne ligeså godt være foregået i Danmark, men svenske Carl Eriksson har som svar på a-kassens krav om "aktiv jobsøgning" valg at spamme samtlige arbejdsgivere i den svenske udgave af Jobnet.

Dagens Nyheter beskriver her til morgen i en artikel (tak til @andreaskrohn for linket), hvordan Carl fra nu af sender hundredevis af standard-ansøgninger afsted i timen efter at have suget samtlige ledige job ned fra arbejdsformidlingens database. Ialt 62.000 jobansøgninger skulle det gerne blive til.

Og her troede jeg, at det var slemt nok rent spammæssigt at lægge jobopslag på LinkedIn, hvor man ofte skal trawle sig igennem opslag fra folk, som hverken opfylder punkt 1, 2 eller 3 på opslaget men måske engang har hørt om noget med it - man må da håbe, at en del af dem også har scriptet sig til ansøgningen.

Gad vide, hvor man fremover kan følge med i resultaterne af Carl Erikssons jobsøgning - måske er det med jobansøgninger som med Nigeria-breve, at hvis man sender tilstrækkeligt mange afsted, er der mindst én, der hopper på? Kunne i hvert fald være sjovt, hvis arbejdsgiverne tog ham på ordet og allesammen indkaldte ham til samtale - i morgen kl. 12. Den bliver nok lidt sværere at kode sig ud af...

Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Torben Mogensen Blogger

Når vi slår videnskabelige stillinger op på KU, sker det ofte, at vi får et stort antal ansøgninger sendt fra jobsøgningsbureauer, hvor ansøgerne er åbentlyst ukvalificerede (f.eks. fordi deres PhD-grader er i helt andre områder, f.eks. fysik). Jeg vil tro, at disse bureauer benytter sig af spam-robotter, der gennemsøger universiteternes jobopslag og sender alle CV'er, der bare indeholder et enkelt kodeord fra opslaget.

 • 4
 • 0
#4 David Nielsen

Jeg har tidligere tænkt en del på det omvendte scenario :-) dvs. automatisere modtagelse/sortering/besvarelse af ansøgninger (set fra virksomhedens side) - der bruges jo ret mange mio/mia kroner på det om året og kunne man blot optimere det lidt vil HR folkene nok blive glade....

systemet skulle så fodres med jobopslaget som input - og filtrere ansøgningerne ud fra: simpel keyword matching, statistisk tekst analyse, naturlig-sprog analyse, headers, geo-ip, osv. man kunne også lave genkendelse af adresser, telefonnumre, mm. i ansøgningen og matche op med firmaer, geo, osv. eller lave dataindsamling fra offentlige kilder som google/facebook/linkedin ifbm. ansøgningen (fx. ud fra navn, adresse, personkreds, osv.) nogen der er friske på opgaven?

 • 1
 • 1
#5 Anonym

@ David Nielsen.

Det gør man allerede, Du skal ikke regne med at din ansøgning bliver gennemlæst manuelt, det er sandsynligvis en robot. Man scanner de ansøgninger der kommer på papir, og omsætter dem til et dokument, så den side af sagen er der også tænkt på. Det er mindst 10 år siden, jeg blev gjort opmærksom på den teknik.

Men der er lidt i det du tænker på, og det er for de arbejdssøgende. Der skulle man bygge sig en robot, der scanner nettet for job, der har relevans til ens egne kompetencer, bopæl, osv. Den kunne så melde tilbage til eget system, og sende en ansøgning, hver gang den finder et job dr er relevant. På den måde, kan man automatiserer sin jobsøgning. Det findes måske allerede ?

 • 0
 • 0
#8 Tom Paamand

Programmet CheckJobnet lader ikke til at være tilgængeligt mere, og det kan da også være et kapløb at følge med i Jobnets ændringer. Men min egen Job_Fixer fungerer fortsat fint til automatiske tryk på Jobnets fjollede knap.

Hvis jeg en dag keder mig grusomt, supplerer jeg det måske med Carls tilsvarende automatiserede jobsøgninger. Den gang jeg havde det problem, sørgede jeg for at indlede skin-ansøgninger med en henvisning til Jobnets krav, så arbejdsgiveren ikke behøvede spilde mere tid på idiotien. Så kunne jeg selv koncentrere mig om at søge jobs de steder, hvor både arbejdsgiver og -tager reelt var et godt match.

 • 1
 • 0
#9 Erik Bruus

Tak til Ken Poulsen for karl koder youtube indlægget. Jeg tænkte på nøjagtigt det samme da jeg så overskriften.

Det var sgu tider den gang med Party. Jeg tror det var her jeg hørte karl koder første gang. Sikke en fest med alle de computere vi slæbte med.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere