Bruger du mere end ét password?

Jeg oplever fortsat, at meget få brugere ser ud til at være bevidste om de risici der opstår, når de at bruger det samme svage password til flere forskellige websites. Realiteten er, at man herved gør det meget lettere for en angriber at få adgang til sine ellers beskyttede informationer. Samtidigt må det konstateres, at selvom der findes mange alternative og sikrere metoder til autentifikation, så forbliver brugernavn/password den klart mest udbredte.

Antallet af forskellige tjenester, som vi brugere efterhånden har adgang til og som ofte anvender netop brugernavn/password er fortsat voksende. Det er samtidigt de færreste, der kan håndtere meget mere end en håndfuld brugernavne og passwords, og her kan man foranlediges til at 'springe over hvor gærdet er lavest' og vælge samme passwords til flere konti. Med den risiko, det giver.

Der findes dog flere forskellige tiltag der forsøger at hjælpe brugeren med at løse denne problematik. Jeg bruger pt. KeePass, der kan generere stærke passwords, og opbevare dem sikkert ved hjælp af kryptering lokalt på ens maskine. En anden løsning jeg har set på er LastPass. Denne tilbydes som en online service og kan anvendes på tværs af platforme, browsere og mobile enheder. Det oplyses at dette sker i krypteret tilstand, så det kun er én selv der kan dekryptere sine passwords. Jeg er dog lidt loren ved at skulle placere samtlige passwords på en server i udlandet.
 
Alternativt - og måske fremtiden ligger i mere eller mindre globale federations lignende løsninger. Et eksempel på et sådan initiativ er OpenID. Har man en GMail konto, har man faktisk allerede en OpenID konto. En lignende løsning tilbydes af Facebook via Facebook Connect. Begge løsninger kræver dog, at udviklerne integrerer disse løsninger i hjemmesiderne.

Er OpenID/Facebook Connect fremtiden' Eller hvordan skal vi håndtere den voksende mængde passwords - hvordan håndterer du dem nu'
 
/msh

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize