bloghoved rene løhde

Browsing the web v. Next

Har I nogensinde tænkt på om linkede sidevisninger i virkeligheden er den rigtige måde at browse the World Wide Web på?

I takt med at populære sider bliver stadig mere datacentrerede, skulle vi så ikke overveje en nye måde at browse på i stedet for de sædvanlige sidevisninger?

Her er Gary Flakes forslag: - 6 minutters TED video. Applikationen hedder Pivot.

Jeg kan godt se at det kræver en del preprocessering af information på WWW for at få denne oplevelse, men som bruger har jeg købt ind på den browseroplevelse.

Er dette fremtidens browser?

PS. Interessant som UI på statistiske data, bl.a. gennem Hans Roslings TED taler - næsten er blevet et varemærke hos TED.

Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Lars Hansen

Det ser spændende ud.

Jeg kunne sagtens forestille mig at browse på den måde igennem en stor side ala eb.dk, fdm.dk, microsoft.dk osv osv. Hvis gjort ordentlig kunne det gøre det meget nemmere at finde det man skal bruge.

  • 0
  • 0
#2 Jari Wiklund

Den UI som præsenteres med pivot kan allerede meget langt hen ad vejen, lade sig gøre i de eksisterende browsere. Det er jo bare webdesigneren som skal tænke udenfor den kasse som hedder linkbaseret navigation. Dog er den zoombaserede navigation som pivot benytter sig af, ikke altid fordrende for overskueligheden, jeg kunne fx. ikke umiddelbart se forskel på de tusinder af wikipediathumbnails der på et tidspunkt bliver vist. Det eneste sådan en oversigt viser er at der er en hulens masse sider. På et sådant punkt kan fx. en god gammeldags kategorisering være befordrende, men den kan jo også sagtens navigeres med zoom i stedet for links.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere