bloghoved ole tange

brevstem.dk - så er vi i luften

Jeg har tidligere skrevet om at bruge IT til at understøtte valg uden at det nødvendigvis bliver til e-valg.

Nu har vi fået en prototype på benene: brevstem.dk

Illustration: (CC-By-SA) Ole Tange

Det er på ingen måde færdigt, men det er allerede nu brugbart.

Der mangler stadig oplysninger for mange kommuner. Du kan hjælpe ved at opdatere listen over brevstemmesteder.

Du skal blot finde ud af, hvor man kunne brevstemme ved sidste valg og gerne åbningstiderne og måske en URL til stedet. Så næste gang du trænger til en pause, så brug lige 10 minutter på det for en af de manglende kommuner.

Du kan også hjælpe, hvis du kan finde ud af, hvordan vi bruger Open Street Map istedet for Google Maps - så vi mindsker overvågningen en smule.

Eller du kan hjælpe med at style forsiden, så den har et lidt mindre retro look.

Kommentarer (20)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#11 Michael Harly

Det lader at til at den schweiziske regeringe gå i den rigtig retning :-)

https://www.theregister.co.uk/2019/03/12/swiss_evoting_system_vulnerabil...

Jeg høret fornylig en agumenterert for at man skal bruge propitæret software til e-valg "for så kunne man holder kortene tæt på kroppen, så fejl ikke kunne misbruges..."

Jeg spurte hvad så med inbygget bagdøre?

Som jeg ser det, så er der lige mange fejl i propitæret og open source software men trasperant giver mere tillid.

 • 3
 • 0
#12 Michael Harly

Det ladet til at vi skal kontakte alle 98 komunerne for at få en komplet centrliseret liste

I Danmark kan du brevstemme:

 • ved et hvilket som helst folkeregister/borgerservice­center i landet
 • på sygehuse
 • i pleje- og ældreboliger, kvindekrisecentre, og boformer for voksne anbragt i henhold til loven om social service og boliglovgivningen
 • kriminalforsorgens fængsler og arresthuse
  • i dit eget hjem efter ansøgning, hvis du på grund af sygdom eller manglende førlighed ikke kan møde frem på afstemningsstedet
 • på danske havanlæg på dansk område.

Vælgere, der bor på afsides liggende øer, der ikke udgør et selvstændigt afstemningsområde (Christiansø m.fl.), kan brevstemme på øen.

https://valg.oim.dk/vaelgere/brevstemmeafgivning.aspx

 • 0
 • 1
#15 Dave Pencroof

Når jeg "nøjes" med at skrive brevstem.dk sendes jeg ikke automatisk videre til et https://www.brevstem.dk, (begge siderne er der dog) jeg har brugt IE, Edge, Firefox, Chrome og Opera, som alle selvfølgeligt viste præcis det samme ;-), det ville sikkert ikke ændre meget på sikkerheden, og dermed heller ikke få BRUGERE til at have blind tillid, MEN måske få mange til at "næhh nej, den grønne lås mangler, JEG skal ikke nyde noget !! Desværre kan jeg ikke kode, og er en total novice ang. design, jeg kan dog have ideer og finde steder, og det gør jeg gerne ! F.eks. vil det for mig være oplagt at alle opstillede, partier og forkortelser er koblet på, jeg kan ALDRIG huske de sk... forkortelser, navne er = mareridt for mig, og jeg er sikker på at jeg ikke er alene ! Hav alle en dejlig weekend !

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere