Boganmeldelse: Core Memory

Lad det være sagt med det samme, jeg har et blødt punkt når det kommer til gamle computere.

Da vores kasserer i Dansk Datahistorisk Forening var "kommet til" at købe denne bog, brugte jeg som undskyldning for at låne den, at jeg ville anmelde den her på version2.

I virkeligheden ville jeg bare have lov til at nyde den i fred og ro.

Nu hænger jeg imidlertid på min undskyldning og så må jeg gøre et forsøg.

Men hvordan anmelder man en fotobog i tekstform ?

Det er ikke de sædvanlige gamle sort/hvide billeder med John V. Neumann med hånden på værket eller den sorte kælder med ENIAC vi får at se.

Istedet er den en moderne fotograf der har portræteret relikvierne, sådan som de har overlevet, med eller uden skudhuller, under anvendelse af nutidens fototeknik.

Rent teknisk er billederne derfor fantastiske. De er alle holdt i en nøgtern difus belysning, som fra de lysstofrør alle edb-rum til overflod oplyses af.

Motiv valget er heller ikke det sædvanlige, der er billeder der er taget fordi de var et godt motiv, der er billeder der er gode at fortælle til, der er billeder der bare er til at sidde og stirre på.

Der er berømte computre der ændrede historiens gang, der er computere der er ukendt i vide kredse, med eller uden god grund.

I modsætning til branchens egne billeder hvor modeller, til trods for faren for underlivsbetændelse render rundt i lårkorte skørter i EDB rum og fremviser skinnende idealer, så viser billederne i denne bog computere der er blevet brugt.

Vi kan se slidmærkerne fra hånden der hvilede ved "Start" knappen på Z3 computerens kontrolpanel og de klistermærker der oplyser om alt fra Strategic Air Commands hotline telefonnummer på SAGE, til den korrekte stilling af kontakterne på InterNet router nummer 10.

Nogle af billederne ledsages af en forklarende tekst, andre for lov at så alene med nogle få ord til identifikation.

Kaffeborde rundt i verden er fyldt med fotobøger om græske øer, afrikanske dyr og sønderjyske kniplinger, det var på høje tid at der kom en bog med billeder af computere.

Jeg bliver nødt til at købe den bog.

Og et kaffebord.

phk

Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Jesper B. Rosenkilde

Jeg bruger en gammel DEC Alpha 1000 som en slags sengebord, og så vidt jeg husker skrev du for et stykke tid siden at du havde taget sådan en ud af drift, pga. strømforbruget. Så måske det var en mulighed at konvertere sådan en til dit nye kaffebord. Det ville om ikke andet have en hvis nørdet nostalgi :-)

--Jesper

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere