Blandt venner

Jeg sidder nede i Milano hvor jeg deltager i EuroBSDcon2006 konferencen.

For én gangs skyld er jeg ikke selv taler, så jeg kan nyde konferencen (god), maden (god), øllet (middelmådigt, men godt efter italiensk standard) og Milano (milano) uden at have nerverne uden på tøjet fordi jeg skal tale.

Selvom vi open source nörder plejer at rose os selv af, hvor gode vi er til at kommunikere på tværs af lande, kontinenter, alder, køn og firewalls takket være email, IRC og andre elektroniske kommunikationsformer, så er der nu ikke noget, som at mødes ansigt til ansigt og får snakket ting igennem.

Selvom email nu om dage kan indeholde grafik, lyd og meget andet, så er det en ringe substitution for at stå og slås om kridtet foran en tavle eller den eneste virkende tusch (violet) foran whiteboard'et.

For mange år siden, 1998 tror jeg nok, lykkedes det os for første gang at få FreeBSDs core-team i samme rum. Der var gået seks år inden vi havde overvundet problemerne og kunne nå dertil, flybiletter nok til tre gange rundt om jorden, koordination af kalendere osv.

Men på det møde nåede vi meget længere på et par timer, end vi havde nået på uger i vores mailing-liste.

At møder og "hallway-tracks" på konferencer er så produktive skyldes sandsynligvis at folk koncentrerer sig fuldt om konversationen. I email er det ofte så som så med koncentrationen, man kan ikke engang vælge om man vil have et hurtigt men overfladisk svar, eller vente længere på en dybere behandling.

Men helt uden forpligtigelser er jeg ikke hernede, næste år er det nemlig os i BSD-DK der skal arrangere EuroBSDcon2007, så vi suger til os. Hvad er det folk brokker sig over, hvad er det de er glade for. Hvad kan vi lære ' hvad kan vi gøre bedre '

Og selvom vi har trådløst netværk (jeg sidder faktisk og hører en lidt kedelig taler lige nu) så bliver det nu rart at komme hjem hvor der er båndbredde nok til at få lavet nogle af de mange ting jeg har fået på min TODO liste hernede.

Som min gode ven og lusepuster Søren plejer at sige: "So much code to hack, so little time..."

phk

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere