Beryl på Ubuntu med nVidia

Så fik jeg endelig hul på Beryl-bylden - nu kører Beryl med 3D grafik på min Linux-maskine.

Illustration: Privatfoto

Hver gang jeg har prøvet at få UbuntuEdgy til at spille med nVidia X-server har jeg har haft problemer. Når jeg startede "beryl-manager" op så frøs X. Det har irriteret mig en del.

Jeg fandt grunden i går, ser det ud til. Det er en mangel i nVidia driveren, som endnu ikke har "GLX_EXT_texture_from_pixmap" implementeret. Fest....

Løsningen fandt jeg også i går. Man skal åbenbart bare symlinke følgende:

$ sudo ln -sf /usr/lib/nvidia/libGL.so.1.2.xlibmesa /usr/lib/libGL.so.1

Derefter kørte det - yeeees!

Det skal lige siges at før jeg nåede der til havde jeg installeret "guldet" i form af Automatix, som hentes på http://getautomatix.com/. Med Automatix kan man installere Beryl direkte i version 0.2 og alle de "forbudte" codecs :-)
Jeg installerede naturligvis kun Beryl og ikke software patent-befængte så man f.eks. kan arbejde med MP3-filer ... naturligviiiis kun Beryl.

Videoen nedenfor er ikke min egen, men den viser de muligheder som Beryl pt. har.

Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Søren Vind

Beryl er superlækkert at se på - det skal der overhovedet ikke herske tvivl om. Jeg kørte tidligere med det på min Dell D620 laptop, men blev hurtigt træt af det fordi der var nogen småting der irriterede mig.

Installerede det for en uges tid siden igen, og kan se at der er kommet en del forbedringer i forhold til den tidligere version, men der er stadig småproblemer - Maple fungerer lidt til tider lidt sjovt, og der er forholdsvis trælse fokusproblemer (men skylden for det skyder jeg på Emerald).

Min konklusion efter at have brugt det i en lille uges tid er, at Beryl ikke er helt klar til at blive brugt som standard endnu - men når man gerne vil have muligheden for at blære sig lidt over for de gammeldags XP-desktops eller bare vil have lidt lækkert at se på er det rart at have. Jeg håber at softwaren vil udvikle og modne sig, så det efterhånden kan komme med i ubuntu som standard - det kan helt sikkert få spredt Linux som desktop-OS til masserne.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere