To be or not to be - a nørd...

Jeg ved at der findes et hav af nørd tests online, hvor man kan teste sin geekiness ved at besvare 20 spørgsmål. Dem har jeg aldrig forsøgt at gennemføre, men alligevel kan jeg helt og holdent sige, at jeg **ER **en nørd og dette er min helt egne personlige nørd-test, som bygger på dybfølte og ærlige holdninger til hvad det vil sige at være en nørd..

Det er denne lille test jeg gennemfører, når jeg skal mærke efter om jeg har mistet forbindelse til mit sande kald her i livet ;-)

1) Hvis du kunne vælge frit, hvilken af følgende ville du så foretrække:
En god middag med lækker italiensk mad og den bedste rødvin i hele Italien, serveret på en terasse midt i det smukke Toscana...
ELLER: En god lækker italiensk pepperoni og gorgonzola pizza (fra din lokale arabiske pizza-bager....hmm) med ekstra meget hvidløg og tzatiki smurt ovenpå i et godt lag på 3-4 cm samt selvfølgelig en vaskeægte og iskold Coca Cola serveret til...

Min indre nørd er ikke et øjeblik i tvivl. Pizzaen er et udsøgt og delikat måltid, ja faktisk en nær ven som har hjulpet mig gennem mange stressede perioder på forskellige arbejdspladser og i aldeles vanskelige projekter - pizzaen har ALTID været ved min side og derfor er jeg naturligvis tro mod den...

Desuden er der intet som kombinationen af pizza, hvidløg og cola der sætter gang i alle sanser og får reaktionerne efter et måltid til at vare ved i flere timer herefter.
For slet ikke at tale om den særlige pizzaduft, som bliver i huset (og i bilen man hentede dem i) flere dage efter måltidets indtagelse.....

2) Du er til konference - og en særlig begivenhed rører dig helt til tårer...

Er det:
A) Når en IT-kendis stiller sig op og erklærer endnu et nyt akronym som involverer endelsen "arkitektur"....
B) Når en sand nørd stiller sig op og begynder at kode, og du kan se - i fuld biograflærred størrelse - hvordan kode bliver syntaxcolored eller hvordan nørden kan kode i 2-3 minutter og lave en ren compile bagefter...

Det sidste virker specielt effektivt, når nørden starter en almindelig teksteditor og skriver kode i et stykke tid (uden online hjælp, syntax coloring og code completion) hvorefter han compiler koden på kommando-linien.

Det er ren poesi....og rammer dybt i enhver **ægte **nørd.

3) Dagdrømmer du om kode ?

4) Kan du blive sådan lidt godt gammeldags små-irritabel hvis nogen forhindrer dig i at kode, fordi de vil holde møder i en lang uendelighed..

Hvad gør **DIG **til en ægte nørd :-)

Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Thomas Elsgaard

Hvad der gør mig til nørd? , tja kæresten går stadig og kigger skeptisk på mine 4 blå gummi armbånd jeg købte til NPW2007 for at støtte Perl.

Faktisk så er der vist ligefrem nogle episoder som hun forsøger at fortrænge, måske fordi det er FOR mærkeligt, f.eks skulle jeg engang vise hende en bog omhandlende Ericsson's udvikling af AXE10, og idet jeg står med den i hånden, får jeg kuldegysninger og fælder en lille tåre.

Gør det en til en nørd? eller fordi man læser version2 søndag morgen kl 07 G

 • 0
 • 0
#4 Tommy Dejbjerg Pedersen

Thomas: Du HAR det helt klar i dig :-)

Jesper: Arh, et helt ½ point er svært at svinge sig op på synes jeg. Det er min erfaring at tzatiki er utroligt svært at opdrive i Toscana, men måske kunne man bruge artiskok creme i stedet...hmm. Jeg vender tilbage i sagen ;-)

 • 0
 • 0
#6 Peter Makholm Blogger

Jeg glæder mig ofte over sådan nogle test. De får virkelig min selvtillidt til at stige, for jeg dumper altid på pizza/cola-spørgsmålet. Næhhh, lad mig få den gode middag, men nogle gode venner.

Når jeg til en konference ser taleren begynde at kode i en eller anden editor med syntax high lighting, så kniber jeg en tårer, men mere på grund af at jeg anstrenger øjnene end af rørthed. Det kan godt være at lysegrønt på hvid eller mørkeblå på sort baggrund er læsligt på din skærm derhjemme, men det er det ikke til et foredrag.

Iøvrigt tror jeg at det at stille sig op og slippe afsted med en to-tre minutters kodning af i højere grad er et spørgsmål om at være god foredragsholder end at være sand nørd. Et spørgsmål om at være forberedt og koncentreret.

Men til spørgsmålet: Ægte nørder, det er når mine kollegaer og jeg udner frokosten diskuterer deadlocks og livelocks i forbindelse med at række tilbehøret til maden rundt eller om denne eller hin kostruktion er Turingkomplet.

 • 0
 • 0
#7 Therese Hansen

Jeg vil nok i daglig tale kalde mig selv en nørd, men jeg er godt klar over at det nok ikke validerer i dette forum.

Jeg spiser ikke pizza mere - jeg levede af pizza de 6 måneder jeg skrev mit bachelorprojekt (en schemecompiler skrevet i ML) og det var ikke godt for mit helbred.

Jeg har dog flere gange sat resten af middagsselskabet af ved at diskutere kode, åbne standarder, turingkomplethed og algoritmer til at udføre hverdagsting, når jeg møder en anden nørd i omgangskredsen.

Min kæreste og jeg diskuterer gerne kodeværktøjer og kodeprojekter.

Det sker jeg drømmer, at jeg koder. Især hvis jeg har kodet mere end 18 timer dagen før.

For nogen vil det gøre mig til en nørd, men så kommer problemet: Jeg er blondine og dermed diskvalificeret på forhånd...

 • 0
 • 0
#9 Jakob I. Pagter

Well, min personlige rekord må være da jeg fulgte et genopfriskningskursus i fransk (som om der skulle være noget at genopfriske) hos AOF.

På kurset skulle vi på skift fortælle en kort historie. Der blev fortalt om en række spændede sommerferier mv., før jeg IMHO tog stikket hjem ved at forklare binær søgning på fransk for de sagesløse medkursister. Det tog rimeligt lang tid at forberede, men til min dobbelte tilfredshed udtalte den flinke fransklærerinde at mit oplæg var helt korrekt fransk, men at hun det til trods ikke forstod et kuk af hvad jeg sagde...

:))

 • 0
 • 0
#10 Deleted User

Som database interesseret troede jeg at jeg var nørd, men dumpede denne test.

Troede at det jeg kunne chatte inkl. forkortelser såsom IMO, LOL osv. kvalificerede. Troede at det jeg spillede MMORPG'ere kvalificerede. Troede at en sund hardware interesse for CPU'ere, bundkort osv. kvalificede.

Specielt troede jeg at det jeg gav mine børn et Lego Mindstorms NXT i julegave, som jeg hjalp dem velvilligt med, direkte var en nørd anbefaling.

Men nej....nørder er pizza og kodning ;-)

For mig er pizza er et nødmåltid, som er bedre end burgere, men de smager bedst hjemmelavet efter Jamie's italienske opskrifter (på en pizzasten og 300 grader selvfølgelig). De smager endnu bedre på en italiensk restaurant i Firenze, specielt den ved siden af katedralen med stenovn og rigtig gløder.

Men pizza er noget man tager til frokost, om aftenen er der langt bedre italienske retter end pizza. Florentina steak får mit mundvand frem.

Tårer, det er jeg for meget mand til at få frem, medmindre det er meget lykkelige eller ulykkelige menneskelige ting. Teknik får mit legebarn frem, men kvalificerer det som nørd.

 • 0
 • 0
#11 John Alex Hvidlykke

Jeg er klart en nørd.

Ikke bare fordi jeg har skabe fulde af malede tinfigurer. Ikke kun fordi jeg ved mere om computerhistorie end de fleste, har bygget mit eget hi-fi og har skrevet flere nørd-tests. Heller ikke fordi jeg brugte hele bededagsferien på at ombygge elektronisk legetøj til musikinstrumenter sammen med 20 andre nørder.

Nej, det endelige bevis er, at min fireårige søn rynker på næsen af "Bamse og Kylling", men begejstret ser "Lille nørd". Hver tirsdag.

Kan man i øvrigt ikke få lov til at bestå pizzatesten i spørgsmål 1, hvis man insisterer på at bestille maden over nettet via PDA'en, mens man sidder i resuatranten - frem for at tale med tjeneren?

 • 0
 • 0
#12 Deleted User

Jeg betegner mig selv som nørd. Gør I? For et halvt års tid siden fik jeg nok at af bruge al min tid foran computeren, så jeg droppede min IT-Ingeniør uddannelse for i stedet at være mere sammen med mindre nørdede mennesker aka pædagoger og børn. Dette til trods fortsatte jeg med at bruge nogle timer hver dag som microsoft beta tester, på at udfærdige bug reports, og udsætte programmer for det utænkelige. De fleste dage får jeg to måtider. Det ene sammen med børnene i institutionen. Det andet inden jeg møder eller efter arbejdstid. Det sidstnævnte er i fire ud af fem tilfælde pizza. Jeg kører ellert, og ved siden af sædet står der altid en halvanden litters coca cola. Undtagen når der står seks dåser bag sædet. Bagagerummet flyder som regel med ledninger og colaflasker, og med mig har jeg altid den bærbare som jeg bruger sammen med bluetooth gps antennen, og mit Canon 400D kamera. Når nogen stiller mig et ironisk spærgsmål eller et spærgsmål hvor svaret er inplicit får de som regel et meget uddybende og præsist svar. Jeg spiller sjældent computer, men spiller dog jævnligt skak mod min lommeregner, en TI voyage 200, med qwerty tastatur.

Er jeg nørd?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere