Torben Mogensen header

ARM køber MIPS patenter

Ifølge Electronics Weekly, har Imagination Technologies købt det meste af MIPS Technologies, mens en del af patenterne er opkøbt af en sammenslutning kaldet The Bridge Crossing LLC og ledet af ARM. Der er i artiklen ikke detaljer om, hvad patenterne dækker, udover at 82 patenter, der er centrale for MIPS-arkitekturen, bliver hos Imagination.

ARM er af gode grunde ikke specielt interesseret i rettighederne til MIPS processoren, men de kan givetvis bruge nogle af patenterne. Jeg kan forestille mig, at handelen endvidere indeholder en klausul om gensidig favorabel licensaftale mellem Imagination og ARM, så ingen af dem kommer i klemme ved at bruge den andens patenter.

Dette er givetvis ikke det sidste opkøb, som ARM laver. Jeg har for eksempel en mistanke om, at ARM pønser på at købe AMD. Det vil godt nok være en langt større investering end MIPS (da AMD er prissat til ca. $1.5 milliarder), men ARM er ca. ti gange så meget værd, så der har råd til det, specielt hvis de betaler noget af købsprisen med aktier. Det vil dog gå lidt imod ARMs forretningsmodel selv at fremstille processorer, så det er muligt, at produktionsdelen bliver skilt fra, så ARM "bare" får patenter og andet godt fra AMD, mens et andet firma overtager resten.

Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere