nicolas guilbert bloghoved

Arduino dag 21. marts: Tillykke med de 15!

Illustration: Den dansk-franske Skole

I denne måned er det 15 år siden, at Arduino opstod som et projekt møntet på at gøre det lettere for studerende at komme i gang med digital elektronik.

I årene derefter spredte konceptet sig som en løbeild og kan vel med rette kaldes for gnisten, der reelt startede både Open Source Hardware- og makerbevægelsen.

I anledning af fødselsdagen afholdes der verden over Arduino Dage d. 21. marts, hvor frivillige opfordres til at afholde maker-arrangementer.

Hermed er opfordringen givet videre!

OBS: tilmeldingsfristen for at registrere et arrangement er fredag 6. marts.

Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Knud Larsen

Grundmodellen er fantastisk og billig det giver store muligheder for mange. Der er tilmed pæn support med udviklingssoftware som fra Arduino projektet selvhttps://www.arduino.cc/en/Main/Software og Platform IO. Der er kommet flere spændende nye bidrag til med ESP32 og lignende. Desværre begynder der at komme nogle problemer her. Standard platformen kan ikke finde serieporten? Og der er ikke forklaring til hvordan man finder den, eller findes der en driver? Med tilstedværelsen af udviklingsværktøjer som PC'er hos alle er det nemt at gå til og tilmed er connectivity fantastisk med IoT og netværks forbindelser. IFFT ogMQTT og lignende. Se også bogen gør det selv: https://rntlab.com/watch-has-videos

  • 1
  • 0
#3 Knud Larsen

Det er vist ikke så ligetil i denne tråd det kræver billeder for at følge med. For at flashe hukommelsen med et nyt program skal man 'abre' forbinde via usb porten. men der skla samtidig etableres en god gammeldags serieport g det er den port der skrives til for at overføre programemt. Kan man ikke finde denne port eks COM4- ja så er det umuligt. Der er lavet en hjælpe device til nogle udgaver, hvor man så bruger hjælpedevicen sammen med usb og den sudgange er reell Rx og Tx linier til programmeringen. Men se f.eks. denne inspirerende artikel: https://randomnerdtutorials.com/esp32-cam-take-photo-save-microsd-card/#...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere