Anmeldelse: netcom 811 og 813

Min Livingston portmaster 2e døde forrige uge, den kunne ikke finde ud af sin flash mere og gik helt i sort. Det var mere end lidt trist, for den var konsol-server for hele mit lab og det tog ikke mange minutter før jeg savnede den.

Jeg har erstattet den med to 8 ports dimser fra tyske VScom, en 811 og en 813. Forskellen er at på 813 kan man sætte hver port til RS-232/422/485.

Jeg købte dem fra skotske Easysync hvor de var en del billigere end i Danmark, men prisen er stadig forholdsvis pebret: en plovmand per port.

Men det er der gode grunde til og jeg er helt tilfreds, også til prisen.

For det første er der tale om nogle solide metalkasser, ikke størrere end de har brug for at være og med et par fikse påskruede beslag, lige til at skrue op på en væg, stålreol eller rack.

Serielportene har DE9 hun stik og kan kobles på en PC serielport med et 1:1 kabel. (Folk der ikke har forstand på stik kalder dem DB9, men det er forkert)

Softwaren er næsten en fornøjelse, når man har prøvet alt muligt taiwan-ware.

Konfiguration kan ske via DHCP, TELNET eller web-browser og det eneste jeg ikke har fundet og forøvrigt sagtens kan leve uden, er support for TELNET options.

Som et eksempel på hvor gennemtænkt det er lavet: firmware opgradering foretages via telnet, via en separat tcp forbindelse eller via web-serveren, ikke noget med visual basic programmer til windows og den slags.

Sidst men ikke mindst, kan boksene strømfødes fra 9-30 V, så de to medfølgende sorte klodser ligger på hylden og min centrale 12V forsyning klarer opgaven.

Samlet vurdering: fem ud af fem modemsignaler.

phk

Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Thomas Knudsen

Hvad er en konsol-server? Jeg tror jeg nogenlunde kan dekode hvad sådan en dims gør ud fra blogindlægget, men jeg er absolut ikke sikker. Så med fare for at udstille pinagtig uvidenhed vil jeg, af ren og skær nysgerrighed, tillade mig at spørge om 2 ting:

1) Hvad est en konsolserver 2) Hvad kan man fx bruge sådan en dims til?

 • 0
 • 0
#2 Poul-Henning Kamp Blogger

De fleste UNIX computere kan bruge en af deres serielporte som "konsol", dvs. der hvor man kan køre single-user og lignende fra.

en konsol-server er en dims man kobler til denne serielport så man ikke behøver at sidde lige ved siden af maskinen (se: "point&click insanity") men f.eks kan tilgå den via netværket fra andre steder på jorden.

I mit tilfælde betyder det sammen med remote power-switch at jeg ikke behøver at gå ned i kælderen bare fordi en af mine test-kerner gjorde noget dumt, jeg kan debugger det fra hvorsom helst via mit VPN.

Poul-Henning

 • 0
 • 0
#4 Martin Kiefer

Kunne være at købe en brugt cisco 2509 router. Den kan fås for omkring en plov på det brugte marked og har 8 porte.

Eller en Cisoc 2511 med 16 porte og som ikke koster meget mere end en 2509.

Det er trods alt billigere end at give 500,- pr port!

/Martin

 • 0
 • 0
#5 Jens Fallesen

Du har ret i, at en brugt 2509/2511 måske kan løse opgaven, især hvis man får medleveret de nødvendige specialkabler.

Men der er en vis risiko for, at man efter kort tid får samme problem, nemlig at boksen står af. En hvilken som helst 2500 vil i dag have en del år på bagen …

 • 0
 • 0
#6 Henrik Kramselund Jereminsen Blogger

Hej PHK Smarte bokse og ja, det er ekstremt rart med remote power og serielkonsol. Jeg bruger en Soekris med et 4-port low-profile serielkort fra SIIG, som også var relativt dyrt.

Til power kan man jævnligt finde brugte APC powerdimser som model 7920. Dette skyldes vist at mange nye servere har indbygget Lights out management og de eksterne strømskinner med management bliver overflødige.

Fordelen ved at have det i en "rigtig" maskine er at den er bygget på Open Source og ikke et embedded os baseret på en mere eller mindre robust kerne. Har du prøvet at sende lidt skummel traffik a la LAND attack med afsender-IP=modtager-IP?

Der mangler vel også muligheden for at logge data fra portene? Man sidder jo ikke altid og kigger på en server lige præcis når den får lyst til at crashe :-)

Hvis man bygger den selv er conserver softwaren super!

 • 0
 • 0
#7 Poul-Henning Kamp Blogger

Netcom boxene tillader mere end en tcp forbindelse til hver serielport. Det virker præcist som du forestiller dig.

Min logging består af en netcat process per serielport.

conserver softwaren er super, men elendigt skrevet, så hvis man skal have terminalservere på via TCP/IP skal de helst være af en helt bestemt type.

Poul-Henning

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere