"Alle er gode til noget"

Det er politisk korrekt at sige, at alle har nogle talenter og bare mangler at finde den hylde i arbejdslivet, der passer til dem. Selvfølgelig er det rigtigt, at nogle ting er man bedre til end andre, men efter et stykke tid at have haft håndværkere gående i mit hus på et ombygningsprojekt, slår det mig, hvor meget gode håndværkere og gode softwareudviklere har til fælles.

Der er forskel på, hvor hurtigt folk arbejder, men for mig at se er den mest afgørende forskel evnen til at reflektere over sit eget arbejde. Vores murer havde kigget forkert på tegningen (eller måske bare glemt den) og havde bygget brusenichen forkert. Alle kan jo tage fejl, men det, jeg synes var mest irriterende var, at han ikke så meget som stoppede et lille øjeblik for at undre sig over, at han havde bygget en kæmpestor mur, som man kiggede lige ind i med det første, man åbnede døren til badeværelset.

Gode softwareudviklere laver også vildskud engang imellem; bevæger sig ud af den forkerte vej, og som man på et tidspunkt (forhåbentlig) indser er den forkerte løsning på problemet, slet ikke løser problemet eller i bedste fald er lidt af en omvej.

Min påstand er, at en af de væsentligste forskelle på gode og dårlige softwareudviklere er den tid, det tager en at indse, at man har taget fejl. At den oprindelige idé - uanset om det er kundens idé til en feature ellers ens eget valg af implementationen af den - ikke holder. Og at man så tager konsekvensen og finder en bedre måde at gøre tingene på, også selvom det er surt at have spildt noget tid (og i en håndværkers tilfælde måske nogle byggematerialer).

Jeg påtager mig i hvert fald nødigt at finde en arbejdsmæssig "hylde" til folk uden evne til kritik af deres eget arbejde.

Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Deleted User

Jeg påtager mig i hvert fald nødigt at finde en arbejdsmæssig "hylde" til folk uden evne til kritik af deres eget arbejde.

De kan da fint bruges til at udvikle it-systemer for det offentlige ;-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere