All Your Web are Belong to BSD

Jeg er ved at pakke og på vej hjem fra EuroBSDcon2013 på Malta.

Det er et par år siden jeg har været til en BSD conference sidst, Varnish har taget meget af min tid i de senere år, men i år ville jeg godt fremlægge ESO/ELT projektet for "gutterne" og der røg der lige et foredrag med om modernisering af UNIX api'erne med i købet.

Det har været en god konference og Malta var helt klart en populær destination, rigtig mange havde konen med.

Jeg er personligt ikke meget til turistsamfund som Malta, hvor alt er optimeret på at give turister hvad de vil have, frem for hvad landet egentlig kan byde på, men nu kan jeg sige jeg har været her.

Det går rigtig godt for BSD licensen, FreeBSD sammen med Nginx og Varnish leverer mindst 2/3 af alle HTTP sessioner på hele nettet, ikke mindst takket være NetFlix og porno^H^H^H^H^Hmultimedie industrien.

FreeBSD 10 ser ud til at være i god form, "unmapped buffer" ideen som jeg har kæmpet med og for i over 12 år er nu endelig en realitet og NetFlix viste os at det giver pote i 20% klassen for en travl net-server, men der er også mange andre godter i kassen.

Diskussionen om tool-chains var interessant og målet er en T-shirt der siger "GCC: This one does not go into 11"

Næste EuroBSDcon bliver Sofia, Bulgarien, september 2014.

Prøv det...

phk

Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Thomas Andersen

Angående Netflix og FreeBSD. Til linux collaboration summit talte Netflix's Adrian Cockcroft om bla. deres content delivery network. Han spurgte bla. "One question I have for the linux foundation is, so why did we do this with freebsd?", "why is it that most of the large scale networking things out there is still being built with bsd instead of linux?" https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=qrj19b43_UQ#t=448

Er det noget du har en mening om eller forklaring på?

  • 1
  • 0
#5 Frithiof Andreas Jensen

FreeBSD har nogle flere "batterier includeret" til servere end Linux har, f.ex CARP, ZFS og HAST.

Jeg synes også at FreeBSD har bedre dokumentation. Som regel kan man nøjes med at læse freebsd.org, i stedet for en længere Google-trawl som returnerer 8 forskellige måder at gøre noget på, hvor de 3 er forkerte.

Man kan de samme ting med Linux, men ofte ikke på en lige så enkel og direkte måde som i FreeBSD.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere