Airtame - min gadget-julegave til mig selv

For et års tid siden satte jeg penge i crowdfunding-projektet Airtame, som viste sig at blive et
super-hit. De samlede 1,275 millioner USD på Indiegogo - super flot.
Lige før nytår fik jeg beta-udgaven af Airtame med posten i en hvid pakke uden noget logo eller tekst. Et meget "clean" designvalg :-)

Airtame-gutterne lavede tidligere en demo-video (se her) om deres produkt[1].

En Airtame kan streame indhold fra mobil eller computer trådløst til en HDMI-enhed såsom et fladskærms-TV.
Airtamen har en 2,4 GHz og en 5 GHz WLAN enhed, hvilket er lidt smart. Man kan binde den ene af de to interfaces til
hjemmets WLAN router, og selv vælge om man tilgår Airtame-enheden via det normale WLAN eller enhedens eget interface.

Illustration: Privatfoto

Pt. er det Windows, Mac og Android som er understøttet (se https://airtame.com/setup) - Linux mv. kommer (jeg glæder mig).
Min Airtame kom leveret med version 0.1.2 og det var en noget "rusten" release - men fair nok, jeg valgte selv at modtage
min Airtame tidligt som beta-udgave. Efter et par tvungne reboots af devicen og flere reboots af PC-softwaren, hvor meget lidt virkede, fik jeg sat min Airtame op til mit WLAN hjemme, og lidt efter opdatererede Airtame selv til en ny firmware release 0.1.3. Det hjalp en hel del.

Nu kan jeg dele mit laptop skærmbillede i 720p kvalitet (eller 1080p) til mit TV via WLAN - lækkert. Jeg kan også streame video til Airtame, men det er pt. jævnligt at video-signalet kollapser med frame-fejl et halvt sekund eller lignende. Det er dog muligt at forbedre dette ved at lade video-signalet forsinke, så video-signalet kan bufferes i Airtame-enheden. Jeg ved ikke om Airtame-holdet forventer at dette kan forbedres i de næste firmware-releases. De må gerne kommentere på dette nedenfor.

En klar fejl er det pt. at lyd mangler (som beskrevet i Airtames forum her og her). Det forventer jeg, at Airtame-holdet får fikset snart og jeg kan se (se her) at det er nævnt som en del af midt-januar releasen.

Jeg har også fået testet Android-appen til Airtame. Det fungerer også rimeligt godt at vise billeder trådløst fra mobil til TV, men video-steaming virker ikke - og dokumenter kan godt nok streames over - men der virker ufærdigt :-) Man konverter dokumenter internt i appen - sikkert til billeder - som så vises. Der er ikke nogen zoom eller scroll-funktion og en hel del af mine PDF-dokumenter kan ikke konverteres. Men igen fair nok - det er som lovet beta-kvalitet og mon ikke de kommer efter det. Mht. Airtame HW, så er det flot lavet - lidt bredere end Googles Chromecast som det kan ses af mit billede:

Det eneste som ærgrer mig en smule, er at både Airtame og Chromecast kræver ekstern strømforsyning f.eks. via et USB-udgang på TV-et.
Jeg er med på at HDMI-standarden kun tillader et meget lavt effekt-forbrug og derfor er ekstern strøm nødvendig.
Jeg har med vilje indsat micro-USB til USB kablerne til begge enheder på billedet.

Selve løsningen med at dele indhold fra en bærbar eller mobil til et TV holder 100% så jeg glæder mig til de næste firmware-releases.

/pto

[1] Bemærk i øvrigt den elegante "Open Source Days 2012 t-shirt i videoen :-)

Kommentarer (18)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Michael Bartholin

Jeg har også modtaget en pre release version, mest fordi jeg blev træt af at vente og meget gerne ville se produktet. Jeg har oplevet det meste af det som du også har beskrevet i min test af den. Jeg har dog en lille udfordring med min. Jeg kan ikke få den til at tilslutte til et skjult WLAN. Jeg har med vilje valgt at mit WLAN ikke skal broadcastes, men det er som om at Airtamen ikke kan finde ud af det når WLAN er "skjult" for omverdenen.

 • 2
 • 0
#5 Marius Klausen

Tak for en god artikel Peter. Jeg synes den giver et godt indblik i, hvor vi er på nuværende tidspunk i udviklingen.

Du har helt ret i din antagelse i at hele brugeroplevelse + generel streaming performances vil blive forbedret væsentligt fra nu af med hyppige software updates. Vi er de sidste to uger begyndt at modtage en masse god feedback og fejlrapportering på vores forum forum.airtame.com, da snart 3000 har modtaget deres early release udgave. Vi prioritere derfor højt at få rettet fejl parallelt med at forbedre streaming og implementere nye funktionaliteter. Lyd er stadig under udvikling og vi forventer at have en beta udgave klar i februar.

Knud jeg vil prøve at lave nogle demo video og lægge på forummet, der viser produktets status, da det er svært at sætte ord på streaming performance.

På mobilsiden er vi ved at få iOS app'en godkendt i App store samt arbejder på at integrere video support på iOS og Android sammen med mange andre integrationer.

Kristian vi har valgt at gå en anden vej end Chromecast, Roku, Matchstick og lignenden løsninger, der fokusere på streaming direkte fra nettet og derved kan nøjes med "svagere" hardware. CPU og WiFi mæssigt er AIRTAME disse overlegen, hvilket har en stor indflydelse på den højre pris.

Tak for de pæne ord om hardwaren Peter.

På vegne af AIRTAME Marius

[1] Til info har Attila sjovt nok hans Open Source t-shirt på i dag på arbejde :)

 • 4
 • 0
#6 Kristian Klausen

Kristian vi har valgt at gå en anden vej end Chromecast, Roku, Matchstick og lignenden løsninger, der fokusere på streaming direkte fra nettet og derved kan nøjes med "svagere" hardware. CPU og WiFi mæssigt er AIRTAME disse overlegen, hvilket har en stor indflydelse på den højre pris.

Undrer mig bare lidt over hvorfor jeg skulle købe en Airtam, når jeg f.eks. kan købe en Intel NUC for det samme beløb. Og når i samtidig har skrevet at det bliver udgivet som open source jeres software, bliver jeg bare mere undrerende link

Det er ikke ment som kritik, undrer mig bare.. :)

 • 0
 • 0
#8 Lars Juul

Undrer mig bare lidt over hvorfor jeg skulle købe en Airtam, når jeg f.eks. kan købe en Intel NUC for det samme beløb. Og når i samtidig har skrevet at det bliver udgivet som open source jeres software, bliver jeg bare mere undrerende link

Det er ikke ment som kritik, undrer mig bare.. :)

Hvor kan jeg købe en Intel NUC til 167 EUR? Altså bestykket med RAM og HD. Så vidt jeg kan se på Amazon begynder løjerne ved EUR 300-350.

Bare det var sandt, jeg kunne godt bruge et par stykker af dem til den pris.

 • 1
 • 0
#9 Kristian Klausen

Hvor kan jeg købe en Intel NUC til 167 EUR? Altså bestykket med RAM og HD. Så vidt jeg kan se på Amazon begynder løjerne ved EUR 300-350.

Bare det var sandt, jeg kunne godt bruge et par stykker af dem til den pris.

Du ved godt der findes en Celeron udgave? Celeron udgaverne af Intel Nuc og Gigabyte Brix koster henholdsvis 1049 kr og 949 kr.. Det giver os 193 kroner til HDD og ram, 2 GB ram kan købes til 183 kr (1). Som harddisk kan vi nøjes med et USB stik til at starte med..

Så alt i alt, koster det ikke mere end 50-100 kr mere at vælge en Nuc fremfor Airtame, eller det samme hvis du valgte Brixen..

 • 1
 • 0
#10 Michael Aggerholm

For mig at se er der ingen forskel på at streame fra nettet eller fra sit LAN, og det er også svært at få øje på gode grunde til at Wifi hardwaren skulle være specielt meget anderledes end i fx. Chromecast. Der må være andre grunde til at Airtame kræver flere ressourcer.

 • 0
 • 1
#11 Marius Klausen

Hej Kristian

Jeg ser Intel NUC ser jeg som et andet type produkt til et andet brugsscenarie. Helt enig det er et fedt produkt (Vi har flere af dem på kontoret).

Vi fokusere på Plug & Play og "Easy to use". Hvis du har styr på det tekniske er en NUC helt perfekt som mediecenter med etc. XBMC/Kodi.

Eftersom ARITAME kører en Linux Fedora distribution skulle det ikke kræve meget at få den til at køre på en NUC installeret med etc. Ubuntu.

Jeg forstår ikke helt hvad du mener med henvisningen til vores Open Source forklaring

Mvh Marius

 • 0
 • 0
#12 Andreas Piculell

Michael: Har du selv en Chromecast? Jeg købte den i samme tro, at der ikke kunne være så meget forskel og at jeg kunne springe over hvor pungepungen forblev tungest. Jeg har godt nok fortrudt de få kroner den kostede, for frame rate er fuldstændig uduelig til alt andet end at vise billeder - og hvem ville nogensinde bruge deres tv til det? De indbyggede apps virker okay, ikke noget at prale af. Jeg har ikke selv en airtame, men håber at frame rate er bedre end Chromacast.

 • 0
 • 0
#13 Kristian Klausen

Hej Kristian

Jeg ser Intel NUC ser jeg som et andet type produkt til et andet brugsscenarie. Helt enig det er et fedt produkt (Vi har flere af dem på kontoret).

Vi fokusere på Plug & Play og "Easy to use". Hvis du har styr på det tekniske er en NUC helt perfekt som mediecenter med etc. XBMC/Kodi.

Eftersom ARITAME kører en Linux Fedora distribution skulle det ikke kræve meget at få den til at køre på en NUC installeret med etc. Ubuntu.

Så giver det mere mening! Takker!..

Jeg forstår ikke helt hvad du mener med henvisningen til vores Open Source forklaring

Så vidt jeg forstår bliver jeres software udgivet som Open Source på et tidspunkt? Gjorde mig bare lidt undrende, hvorfor man så skulle købe noget jeres hardware når man kunne købe noget bedre til næsten det samme. Men ja, en Intel Nuc er ikke helt "Plug & Play og "Easy to use"" og let transportable :)

Tror jeg vil kigge på jeres Raspberry Pi image når det kommer ud.. Projektet lyder spændende, 1200 kr er bare meget for en jyde som mig..

 • 0
 • 0
#14 Mads Bendixen

Jeg har godt nok fortrudt de få kroner den kostede, for frame rate er fuldstændig uduelig til alt andet end at vise billeder - og hvem ville nogensinde bruge deres tv til det? De indbyggede apps virker okay, ikke noget at prale af.

Casting fra Netflix, TV2Play, NFL Gamepass, Plex m.fl. virker glimrende. Jeg er dog enig i at det er lidt en hæmsko at apps aktiv skal understøtte Cast og det er tilsyneladende en uoverkommelig opgave for flere firmaer (HBO Nordic, DR, Yousee m.fl.).

 • 1
 • 0
#15 Palle Simonsen

Vi har, som mange andre, erstattet projektorer med HD tv.

Problemet er, at man skal bøvle med HDMI kabler og tre forskellige connectorer inklusive apple, der jo vil være anderledes :)

En dims med eget LAN, hvor man kan koble egne og kunders etc. PC'er, tablets Mac's etc. op for at kunne streame præsentationer videoer etc. vil være meget velkommen.

Dbh + 'keep up the good work'!

./palle

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere