olav m.j. christiansen bloghoved olav christiansen

Agile vandt krigen men tabte freden

Allan Kelly har skrevet et lille indlæg om det med det agile, som er meget interessant:

Agile won the war but lost the peace

Det er ikke så langt fra noget af det, jeg har skrevet om tidligere. Da 'agile' kom frem, var det nogle friske nye tanker om hvordan man kunne gribe IT-projekter an, men i dag er det blevet så udvandet at alt kalder sig 'agile' - også kæmpestore frameworks, som ligger meget langt fra tankerne i det agile manifest.

Alle vil gerne sige at man er agil, men få forstår hvad det egentlig handler om. Endvidere tager det motivationen væk fra dem, der egentlig har allermest brug for det - nemlig udviklerne. Jeg taler jævnligt med udviklere, som ikke er begejstret for de agile metoder - formodentlig fordi de oftest kun er halvt implementeret. Mange udviklere er egentlig ikke interesseret i at deltage i ledelsen og styringen af et projekt, og har ikke noget imod at lade sig lede - hvis det altså bliver gjort ordentligt.

Jeg har spurgt om det før, og jeg spørger igen: Hvem er det, der gerne vil have 'agile'? Er det forretningen? Er det ledelsen? Eller er det udviklerne?

Agile er det nye sort. Var der nogen, der sagde kejserens nye klæder?

Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Klaus Enevoldsen

Me? – I still dream of that shining city on the hill, I still believe agile is the right way to get there, I still wave the flag for agile but more and more I feel the need to explain myself and tell people that the agile I dream of is not the agile they may experience.

Så kort fortalt: agile er implementeret forkert eller mangelfuldt :-)

Bruger man stadigvæk "The Nokia Test"? https://34slpa7u66f159hfp1fhl9aur1-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/up...

  • 0
  • 0
#3 Nicolai Møller-Andersen

Tak for dette indspark. Agil sælger godt i det luftlag, der ligger over udviklerne, fordi... hvem har lyst til at sige "Vores udviklingsafdeling er ikke agil?" Det er simpelthen drøngod marketing. Der er sikkert mange, som vil have Agil udvikling, men hvem vil ikke vil have det? Regnearkdrengene og pigerne, for deres regneark fungerer ikke i en agil verden.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere