olav m.j. christiansen bloghoved olav christiansen

Agile bullshit

Jeg har tidligere her i bloggen skrevet en del om både agile og vandfaldsprojekter og også på et tidspunkt nævnt fake agile.

Det amerikanske forsvar har nu lavet en vejledning til hvordan man kan se om en leverandør rent faktisk er agil, eller de bare laver vandfald med visse agile metoder (vandfald forklædt som agile eller som de her kalder det: "agile-scrum-fall").

Man kan hente vejledningen her:
https://media.defense.gov/2018/Oct/09/2002049591/-1/-1/0/DIB_DETECTING_A... (pdf-dokument)

Den er meget interessant at læse - også selv om man ikke nødvendigvis er enig i alt hvad der står, men mange af principperne er ramt meget godt. Flere af spørgsmålene handler om hvordan projektgruppen og udviklerne arbejder sammen med brugerne.

Kommentarer modtages gerne. Der er også et par appendikser, som jeg dog ikke har checket endnu.

Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Deleted User

Kan du også uddybe hvad BS står for?

[Muligvis lidt offtopic, men hvor er retorikken?] Tiltros for hensigten er enorm god, og jeg virkelig er enig i der skal gøres noget på det her punkt inden det hele ender i dårlig projektledelse, synes du så ikke også, ordvalget er lidt "over-the-top", nu set i lyset af det buzzwords vi har med at gøre...

 • 0
 • 0
#4 Olav M.j. Christiansen Blogger

Re: DIB....Kan du også uddybe hvad BS står for?[Muligvis lidt offtopic, men hvor er retorikken?] Tiltros for hensigten er enorm god, og jeg virkelig er enig i der skal gøres noget på det her punkt inden det hele ender i dårlig projektledelse, synes du så ikke også, ordvalget er lidt "over-the-top", nu set i lyset af det buzzwords vi har med at gøre...

Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår dine spørgsmål, så du må lige uddybe lidt.

I min egen overskrift har jeg valgt at skrive ordet 'bullshit' fuldt ud. I selve dokumentet har de bare skrevet BS, men de fleste engelsktalende ved hvad det står for. Nu vælger jeg så at oversætte det.

Som en ekstra service har jeg så linket til den organisation, der står bag dokumentet.

Er dit spørgsmål/kritik rettet mod mig eller dem, der har skrevet dokumentet?

 • 1
 • 0
#5 Deleted User

Undskyld den meget sene tilbagemelding.

Selvfølgelig 'dem' og ikke dig personligt (don't shoot the messanger) Min kritik går heller ikke direkte på om man skriver 'BS' eller 'bullshit', det var lidt udledt af kommentarsporet som en joke ifht. DIB (men åbenbart en dårlig af slagsen, beklager)

Min kritik er mere målrettet; at hvis man ønsker at indføre en ordenlig struktur i et fag og ja, skabe nogle faudtryk såvel som best-pratices osv., mener du så ikke også, det væsenlig at bibeholde lidt god retorik?

Bullshit, BS (kært barn har mange navne) er jo i sig selv lidt af et buzzword. Skal ILD bekæmpes med ILD? eller i denne her sammenhæng kunne man vel nærmest gradbøje udtrykket: sludder for sladder :)

 • 0
 • 0
#6 Olav M.j. Christiansen Blogger
 • 1
 • 0
#7 Deleted User

Ja set i det lys, er jeg heller ikke uenig med dig, det kan selvfølgelig være en nødvendighed nogengange og hvis dokumentes sole formål samtidig er at udpege og "guide væk fra nonsens", så virker budskabet sikkert også tilstrækkeligt.

Mange tak for dit hurtige reply og ikke mindst artiklen. Meget gerne meget mere om projektledelse, det spændende læse!

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere