Ada Lovelace-dagen - nu med sej kvindelig datalogisk lektor.

Det er endnu engang blevet d. 24 marts og Ada Lovelace-dag. I den forbindelse tager jeg igen udfordringen op og blogger lidt om et af mine kvindelige it-forbilleder. Sidste år gik det ud over en radar-it-heltinde fra Terma Helena Meyer, og hun har siden sidste år drevet det stort og er også kommet med som forbillede i bogen "Lykkelig i Nørdland" af Dorte Toft.

I år har jeg så gået i mange uger og haft svært ved at vælge hvilken sej it-kvinde jeg skulle skrive om i år. Siden sidste år har jeg og to andre taget initiativ til at der bliver startet en hel forening af seje it-kvinder her i Århus (Ada Aarhus) og derigennem har jeg mødt mange vildt imponerende it-kvinder og gode kandidater til et blogindlæg i dagens anledning.

Heldigvis løste mit problem sig så sent som igår da jeg faldt over en artikel på videnskab.dk om min specialevejleder Marianne Graves Petersen. Marianne er uden tvivl et passende forbillede for hun har valgt at gøre karriere i det mandsdominerede universitetsliv og er netop blevet udnævnt til lektor på datalogi i Århus.

Jeg beundrer virkelig Marianne. Ud over at hun var en fantastisk specialevejleder, så beundrer jeg hende for at hun tør tage netop de emner op som hun gør.

Marianne har gennem sin akademiske karriere arbejdet med at tænke it ind i hverdagen og udfordre vanetænkningen om at computeren er en grim kasse, som står ovre i hjørnet. Marianne tør sætte de skæve emner på dagsordenen - hun har blandt andet arbejdet med tabuer som f.eks. it og erotik. Faktisk var Marianne den eneste taler på JAOO-konferencen i 2008, som turde sætte et billede af en nøgen dame på sine slides - hun havde nemlig en god grund; at fortælle om sit arbejde med det erotiske køleskab.

Ud over erotikken arbejder Marianne også med det feminine i forskningsprojektet Female Interaction og it i hjemmet i forskningsprojektet The Mobile Home. Hun har også i flere år hjulpet til med it-camp for teenagepiger på Århus Universitet.

Der er ingen tvivl om at Marianne er en travl kvinde, og at hun så derudover havde overskud til at være en god specialevejleder, lave sej datalogisk forskning og stadig være helt nede på jorden og yderst sympatisk, er bare nogle af grundene til at jeg beundrer den seje forsknings-it-heltinde Marianne Graves Petersen.

P.S. Marianne er så sej at jeg ikke engang fik plads til at nævne at hun er en hot mor til 3 ved siden af alt det andet.

P.P.S. Hvis du har lyst til at se nærmere på Mariannes forskning, så kan en oversigt over artikler findes her.

Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Deleted User

Ja undskyld mig... Det er ikke fordi jeg har noget imod blog-indlægget, Ada Lovelace eller Marianne Petersen. Særligt er Marianne Petersen interessant...fordi jeg tror noget af hendes forskning muligvis kunne indeholde nøglen til at bryde nogle af de kønsroller IT lider under... Hun er lidt langt ude på en Joan Ørting-agtig måde... men hvis hun kaster nok bolde i luften skal der jo nok være en, der er værd at gribe :)

Nå men tilbage til at være off topic.... Et erotisk køleskab?!?!? Hvis man føler at man har brug for et erotisk køleskab eller en nymfomanisk sækkestol for at holde gang i sexlivet.....burde man så ikke overveje at tilkalde en bedemand istedet? ;)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere