Torben Mogensen header

Absalonpanik

Jeg har før skrevet om Absalon, Københavns Universitets kursusadministrationssystem. Og det har i reglen ikke været for det gode: Systemet har vist sig lukket, usikkert, langsomt og kluntet opbygget. Senere versioner har lappet lidt på sikkerhedshullerne, men de grundlæggende brugergrænseproblemer er ikke løst, og der opstår jævnligt problemer, hvor studerende spontant forsvinder fra en kursusside.

Det er ikke uden grund, at Humanistrevyen på KU kaldte årets revy for "Absalons væmmelighed".

Netop nu oplever vi en meget seriøst problem med Absalon: Alle førsteårsstuderende er forsvundet fra systemet, så de ikke kan se kursussiderne, aflevere opgaver osv, hvilket selvsagt har givet anledning til noget panik, når studerende ikke kan aflevere obligatoriske opgaver inden deadline.

Problemet opstod i weekenden, er her tirsdag formiddag ikke løst endnu, og der er ikke nogen prognose for, hvornår det bliver løst. Der er ikke kommet nogen officiel udmelding om, at problemet overhovedet eksisterer, og det er kun ved telefonisk at kontakte fakultetets Absalonansvarlige, at jeg fik at vide, at der arbejdes på problemet.

Der kunne godt have været meldt mere klart ud om problemet til de studerende og underviserne, så de vidste, hvordan de skulle forholde sig. Men det største problem er, at den slags overhovedet kan ske, og at det tager flere dage at rette op på problemet. For mit vedkommende er det blot endnu et søm i Absalons kiste, men jeg har nok ikke så meget at skulle have sagt i den forbindelse.

Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Troels Henriksen

Fejl som disse kan jo ske, især når fejlen tilsyneladende skyldes dataimport fra et eksternt, centralt system. At dømme efter Absalons generelt sørgelige arkitektur, er det dog sandsynligt at dette ikke blot er en hændelig fejl, men derimod en konsekvens af en eller anden fatalt dårligt udtænkt facet af Absalons implementering.

Jeg gætter endvidere på at dette nedbrud medfører permanent datatab mht. gruppeinddelinger, hvis det da ikke bliver endnu mere omfattende.

Hvorfor kan vi ikke få dispensation til at bruge noget andet end Absalon? Jeg ved ikke præcist hvor mange features systemet har, eller hvad der bliver brugt af andre studier, men på DIKU har jeg aldrig haft et kursus der brugte mere end en meget lille mængde, stort set alle relateret til enten diskussionsforum, opgaveaflevering, og generel filupload. Det kunne vi gøre meget bedre selv, og det gjorde vi for så vidt også: ISIS, det tidligere system, var bedre end Absalon.

  • 6
  • 0
#11 Torben Mogensen Blogger

Det er ikke it i almindelighed, som vi har svært ved at se fidusen i. Det er dårligt udviklet og dårligt integreret it, der er problemet.

I øvrigt lå fejlen for en gangs skyld ikke hos Absalon: Det er kommunikationen mellem to andre KU-systemer (Stads og Syllabus), der gik galt, så opdateringer fra Syllabus til Absalon om tilmeldte studerende fik forkert data. Jeg kender ikke specielt meget til Syllabus, men Stads passer godt til sit navn.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere