Torben Mogensen header

Absalon er død, længe leve Absalon

Jeg har tidligere talt og skrevet om Københavns Universitets kursusadministrationsystem Absalon (1) (2) (3), generelt ikke i rosende vendinger.

Absalon i den nuværende udgave er baseret på et læringssystem fra det norske firma IT's Learning, og har siden udrulningen i 2007 haft utallige problemer med både (mangel på) åbenhed, sikkerhed, robusthed og brugervenlighed. I en periode satte en gruppe studerende fra DIKU sig hver torsdag sammen med det mål, at finde et nyt sikkerhedshul i Absalon, og det lykkedes hver gang. En del af hullerne er lappet (ordet er velvalgt), og brugervenligheden er løftet lidt, men der er stadig fundamentale designfejl, som ikke uden videre lader sig lappe.

Men nu får KU et nyt kursusadministrationsystem, som efter planen skal tages i brug til efteråret. Det nye system hedder stadig Absalon, men det er nu baseret på open-source (AGPL v3 licens, ligger på GitHub) systemet Canvas, som bliver brugt på mange udenlandske universiteter. Jeg har ikke erfaring med Canvas, men der bliver lavet åbne security audits af systemet, og det er meget mere åbent end IT's Learning, så det kan ikke være helt galt. Hvis nogen af jer har erfaring med Canvas, enten som brugere eller administratorer, hører jeg gerne jeres mening.

Det er ikke meldt ud, hvad der sker med det "gamle" Absalon, men da der er behov for at kunne tilgå informationer derfra i mindst et par år ud i fremtiden, bliver der forhåbentligt købt en read-only licens eller (endnu bedre) lavet automatisk data-migration til det nye system. Canvas har en åben API, så den ende af systemet burde ikke være et problem, men det kan være svært at få adgang til data fra IT's Learning på anden måde end gennem web-interfacet. Men man kunne sikkert lave en crawler, der henter data på denne måde.

Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere