Abekongens død

Mit juleprojekt med at reducere tre maskiner til to gik ikke helt problemfrit, men det lykkedes dog alligevel.

Selve installationen af hardwaren tog godt halvanden dag. De indkøbte ram-klodser gjorde at pc'en ikke ville boote, så der måtte en bios-opgradering til (selvfølgelig EFTER, at jeg havde prøvet at skifte alt andet) før der var bare lidt liv i maskinen.

Men endnu værre var det, at jeg måtte erkende, at jeg var nødt til at konvertere alle mine arkiverede cd'er.

Da jeg, for efterhånden en del år siden, besluttede mig for at arkivere mine cd'er, valgte jeg det tabsfri Monkey's Audio-format.

Der var god Windows-understøttelse og både fil-størrelse samt cpu-forbrug under afspilning var blandt de allerbedste.

I dag er den seneste opdatering til programmet godt 2 år gammel og der er ikke nogen officiel Linux-understøttelse.

Det harmonerede ikke særligt godt med mit ønske om, at køre en virtuel linux-baseret server, der blandt andet skulle streame musikken.

Derfor besluttede jeg mig for at konvertere hele min arkiverede cd-samling til FLAC-formatet, hvor der er langt bedre understøttelse af flere platforme.

Indtil videre har jeg forsøgt at streame musikken med Gnump3d og det virker da også nogenlunde (i hvert fald med VLC-afspilleren), men jeg kan ikke rigtigt få det til at spille ordentligt.

Jeg konverterer musikken "on the fly" til mp3 i 192 kbit/s og den del virker fint.

Men VLC ignorerer playlister og gentager musik den har spillet før i stedet og andre sjove ting. Og det bliver ærligt talt noget trættende i længden, at høre det samme nummer Igen & Igen &.

Så er der nogen derude der kender en Linux-baseret streaming server (og eventuelt tilhørende medie-afspiller), der kan håndtere FLAC-formatet problemfrit?

Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Tue Abrahamsen

Jeg har været utrolig glad for Music Player Daemon ( http://www.musicpd.org ), men har dog aldrig brugt den som streamingserver. Ved dog at der er mange der benytter sig af den, sammen med icecast, som den understøtter native. Den spinkle dæmon kan derefter styres over nettet, ved hjælp af én af de mange forskellige klienter der er til rådighed.

  • 0
  • 0
#4 Kasper Revsbech

Jeg bruger personligt mediatomb på min soekris. Og det virker fint. Det er en upnp server så du skal "bare" finde UpnP clienter. Dette er ikke noget problem i linux, kører det pt. på en nokia N800 som client, og en soekris som server og det fungere upåklageligt. Det eneste problem jeg har haft er min stakkels windows maskine da jeg ikke umiddelbart kan finde nogle gratis klient programmer der virker. Men hvis dine klienter er baseret på linux er det intet problem..

  • 0
  • 0
#5 Søren Schrøder

Jeg er den lykkelige ejer af en Squeezebox.

Squeezebox har understøttelse for FLAC direkte. Det hele styres vis opensource systemet "slimserver", der kører på unix/windows.

Selv hvis man ikke køber en Squeezebox kan man med fordel benytte slimserver til at streame sin musik, enten via "softsqueeze" (squeezebox emuleret i en fin JAVA ting) eller til winamp/iTunes. Desuden fin remote management ajax webgui.

Slimserver kan desuden transcode on the fly fra FLAC til mp3 (hurra for LAME) hvis man vil det.

ikke mere salgsgas fra min side, læs selv videre her:

http://www.slimdevices.com/

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere