per andersen bloghoved

3D printer bygger hus på en enkelt dag

Vi har alle hørt om de nye 3D print teknologier. En professor fra University of Southern California har den ultimative plan: En mega 3D printer, der bygger huse i fuld skala!

Det er professor Behrokh Khjoshnevis, der har udtænkt tankerne omkring en ”contour crafting” metode til at bygge huse med 3D print teknologi. Grundtanken er egentlig enkelt – lige som en 3D printer kan bygge en model ved at lægge lag på lag af et kunststof, så vil den nye hus-printer ”printe” cement lag på lag for at bygge huset.

Det kræver selvfølgelig en noget stor printer, der essentielt er en meget stor, bevægelig bom med cementudtag til støbning og diverse enheder til at installere fittings, ledninger, rør osv.

Professoren mener, at det er markant billigere at bygge et hus på denne måde, og anslår at et hus kan bygges på 20 timer. Og hans fantasi har i øvrigt vide rammer, for han mener også, at det er den oplagte måde at bygge huse på Månen og på Mars.

Jeg vil overlade til andre at vurdere, om det her virkelig er 3D print eller robotteknologi (minder om måden robotter bygger biler på). For at afgøre dette og, om det er våde ingeniør-drømme, kan man selv se videoen om projektet her: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2187623/Contour-Crafting-...

Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 John Vedsegaard

Jeg syntes det er spændende med den slags initiativer, godt nok ville jeg ikke selv have valgt en robot i den størrelse til det, men en med måske 30-50 cm arbejdsområde i bredden, 4-5 meter i højden på den måde kan man i stedet sætte en mindre hær af robotter i gang. De små robotter vil også meget lettere kunne omprogrammeres til alle mulige andre opgaver indendørs, hvor den store udgave er begrænset.

Om det er 3D print eller robotteknologi, er fuldstændig ligegyldigt det er funktionen, kvaliteten og prisen af det færdige produkt som betyder noget. Om et hus tager 20 timer eller 10 dage er normalt uden betydning ved bygninger her på jorden, egentlig skulle det vel heller ikke betyde alverden på vores naboplaneter, en rummand kan godt overleve at vente 10 dage før hans solarium er færdigt.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere