mike mikjær bloghoved

36th Chaos Communication Congres i Leipzig

Illustration: Mikkel Mikjær Christensen

I disse dage løber den største hackerkongres i den frie verden af stablen i Leipzig, Tyskland. Vi er cirka 17.000 sikkerhedsfolk, softwareudviklere, testere, forskere, aktivister, kunstnere - kort sagt, hackere - selvfølgelig er teknologien i højsædet, men der er også plads til mere analoge aktivitet.

Som en del af det officielle program er der både foredrag om stjernekiggeri, introduktion til at styre rumskibe, introduktion til kvantemekanik, et foredrag om at hacke den menneskelige mikrobiome og sidst men ikke mindst en guide til at navigere i verden som blind - hvilket blot er et meget lille udvalg af de bemærkelsesværdige indslag i det officielle program.

Derudover er der i skrivende stund oprettet 390 self organized sessions, også her er der noget for enhver smag hvad enten du er til whiskey, mjød, cider, øl, kefir eller beef-jerky, og sidstnævnte workshop går endda så grundigt til værks at du lærer selv at lave værktøjet, til at lave beef-jerky med.

Du kan også lære at strikke, eller lave en ny pung af gaffa-tape, løse rubiks terninger, spille rollespil, binde din partner eller partnerE.

Temaet i år er "resource exhaustion", hvilket både trækker tråde tilbage til den camp som organisationen ligeledes afholdte tidligere i år, men selvfølgelig også klimeforandringerne.

Alle CCC events er "inkluderende safe spaces", det vil sige at der skal være plads til alle, det betyder også at vi som fællesskab går meget op i den enkeltes velbefindende, og derfor bliver der også arrangeret forskellige events i den kategori, eksempelvis "Debug your back", "AcroYoga" og "Hichhikers guide to the Galaxy, Towel Yoga".

Der er også noget så simpelt som film fremvisninger, flere koncerter og hvis du stadig ikke har fået nok kultur, så er der såmænd også korsang!

Jeg er her imidlertid primært fordi det er møj'fedt at hænge ud med 17.000 mennesker af min egen slags, jeg har hængt lidt ud ved Labitat's assembly, Vintage Computer Folket og selvfølgelig ved BornHacks assembly.

BornHack er jo som bekendt den danske pendant til CCC, der afholdes årligt i sensommeren, næste år bliver det d. 11. August til den 18. August, og billetsalget ér åbnet.

Jeg håber vi ses næste år, tak for nu og glædelig jul fra Leipzig.

Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere