bloghoved rene løhde

3 telefoner - aften

Efter fitness skal der købes ind og laves mad. Cortana eller Siri er med til at finde opskrifter under indkøb ("Find me a receipe with cabbage" …for spidskål er på tilbud) og hjælper med at lave mad ("Remind me to ..." og "What are 2 cups in the metric system?"...). I køkkenet kan jeg, driste mig til at se de små appetizers, som the Daily Show ligger ud på Facebook (...nu da jeg ikke længere kan se det på dr.dk efter at Comedy Central er blevet en selvstændig TV kanal i DK. Nu jeg alligevel er ved emnet så hvorfor s*%#& er CC i Danmark, startet som en flow-TV-kanal? Er det virkeligt i det segment deres primære publikum er? ...nå, der skred min blogpost vist lidt ...tilbage på sporet)

Social

Efter middagen er det på tid at blive "almindelig" social: Instagram, Facebook, Twitter og Snapchat. Jeg tager telefonen som ligger nærmest. Der er ikke den store forskel. Windows Phone har ikke "originale" apps fra de sociale netværk og må forlade sig på 3. parts implementeringer. Det er ikke nødvendigvis dårligt. Faktisk er det min oplevelse at nogle på social er ret gode (6snap, 6tag etc.) og bringer noget nyt til bord i forhold til de "originale"-apps som ligner hinanden meget, på iOS og Android. Det er, som tidligere nævnt, mere reglen end undtagelsen at de originale apps til WP er af svingende kvalitet. Bottomline er, at der dog ikke er den store forskel på "social".

Lad mig dog bemærke at Snapchat systematisk lukker for 3.parts klienter, hvilket betyder at WP pt ikke har en Snapchat client (Snapchat laver ikke en original WP klient). I princippet er jeg lidt ligeglad, jeg bruger ikke Snapchat ret meget og jeg er ikke fremtidens smartphonekøber. However, som teenagefar kan jeg kun betegne det som en middelsvær katastrofe for WP adoptionen, at Microsoft ikke bare får det problem "ordnet". Der findes en Snapchat klient til WP, som formentlig er bedre end de iOS/Android originale og det skulle da være en smal sag at få den på platformen og hvert minut tæller for markedsandelen. Jeg ville prioritere en løsning af Snapchat højt, hvis jeg var Microsoft.

Underholdning

Underholdning er et kapitel for sig. Min hustands medieforbrug er primært centret omkring diverse streaming-tjenester: Viaplay, Netflix og HBO. Vi har sjældent alle tre samtidigt, men de overlapper ofte. Det er baseret på om vi har binge't tjenestens aktuelle serier og der er kommet nye på de andre. Vi bruger Xbox, pc'er og tablets, som klient til tjenesterne. Når vi skal dele oplevelser på husalteret bliver det ofte gennem vores respektive telefoner via Chromecast. Chromecast implementeringer er tilstede på iPhone og Android. Jeg har endnu ikke set Chromecast ikonet på en WP app …anyone?

Senere, hvis jeg er alene skal jeg have en guitartuner app på telefonen, men kun hvis jeg er alene. Findes til alle platforme.

En sjælden gang læser jeg en bog, inden søvnen sætter ind og jeg har Kindle app'en på alle telefoner. Ja, jeg bruger min telefon som e-bogslæser og det fungerer meget fint. Som allerede afsløret er WP min sengekammerat og det er her jeg læser.

I næste telefonblogpost giver jeg en kommentar på look'n'feel og betjening.

Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jesper Lund Stocholm Blogger

Jeg har endnu ikke set Chromecast ikonet på en WP app …anyone?

Google har ikke frigivet deres API til .net - derfor ingen ChromeCast på WP (med mindre den konkrete udvikler har rev.eng. deres API (og dermed forbrudt sig imod deres TOS).

Plex-folkene har "lovet", at så snart Google frigiver deres API til ChromeCast til .net, så kommer der også understøttelse til deres WP-klienter.

  • 1
  • 0
#5 Frithiof Andreas Jensen

Nu kommer det ikke mig ved, men jeg synes at det virker som om en - for mig - helt uhyrlig mängde stöj og kaos som de her mange telefoner og services träkker med sig (eller muliggör).

Jeg ville ikke finde mig i det; Jeg hader afbrydelser - ganske särligt hvis det er trivielle ting som pludseligt bliver til noget man skal göre Lige NU. Familien ved bedre end at ringe på arbejdet over at de ikke har klaret at få en madpakke med ;-)

Jeg siger: Ud med to af telefonerne - samt facebook, twitter, snapchat, et cetera på telefonen som beholdes. De "kanaler" er stöj som bare belaster hjernen uden at der sker nogen forandring eller fremdrift. Derefter ud med streaming-tjenesterne, på när een. Det er fint med lidt underholdning, men, hvis der altid findes noget interessant at de på eet eller andet sted, så får man aldrig lavet noget.

At väre god til at bruge hjernen fungerer på samme måde som hvis man vil väre god til at löbe: Man träner langsomt, man yder själdent 100%, man restituerer mellem träningssessionerne. Når man overträner så får man skader og bliver langsommere.

Nyheder, "sociale medier", Internetforums ... de fanger opmärksomheden, väkker fölelserne og holder hjernen körende på fuld ydelse så man får aldrig ro til at restituere samt at tänke videre end alle de ting som sker LIGE NU på BREAKING NEWS (som for 99.999%'s vedkommende er ting som man ikke kan göre noget konstruktivt ved uanset hvor forfärdelige de er).

Når man er "online" altid og opmärksom på alle mulige medier, så körer man reelt et DDOS-angreb på sig selv :)

  • 5
  • 0
#6 René Løhde

Tak for forslagene til prioritering :-)

Øvelsen med de 3 telefoner er ikke at gøre mig mere forvirret, men at få et personligt billede af hvilke styrker og svagheder de 3 platforme har. Jeg er generelt IT nysgerrig og hvilken bedre måde at stille den nygerrighed end et stykke faktisk empiri.

Det er min overbevisning, at jeg får en langt bedre IT-mæssig forståelse af både app-udvikling, administration og generel device management, hvis jeg konstant holder for øje, hvad disse BYOD elementer egentlig bruges til.

...og ja, toasts og notifikationer og deslige kan være afbrydelser i en spændt hverdag, men det er nu engang den virkelighed IT professionelle skal forholde sig til.

Jeg har alt ære og respekt for at du (også) forsøger uddanne dine nærmeste (...og folk på V2.dk) til en bedre prioritering. Jeg tror dog ikke, jeg kan give slip på de applikationer for 'social', som du skriver om. Mest fordi at ligesom med telefonen så udviskes grænserne for hvornår det er en arbejdsmæssig eller privat brug af telefonen (Det er hele premissen i BYOD). Den samme grænse for hvornår noget er "private social", "enterprise social" og virksomhedsorganisatoriske processer, udviskes også langsomt i min hverdag. Derfor ser jeg også applikationer bruges på tværs til de 3 elementer. Den udvikling tror jeg er 'here to stay' og ærligtalt så har jeg det helt fint med det. Jeg er af den mening at f.eks email har overlevet sig selv med en dekade.

Når det så er sagt, så har du da helt ret i at for mange social "Breaking News" (og jeg tror du mener rigtige nyheder CNN style?) vil være unødig støj. Det tror jeg igen er et spørgsmål om vaner og værktøjer, for jeg ser ikke den slags, for som du skriver: Det kan jeg ikke gøre noget konstruktivt ved.

Mht Streaming tjenesterne, så får jeg først konsolideret der, når de bedste serier og retten til at vise Formel 1, bliver konsolideret på en tjeneste ;-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere