2 spørgsmål til open source-bidragsydere

Planet Debian faldt jeg over Russel Cookers indlæg Two Questions for All Serious Free Software Contributors. Han stiller to spørgsmål:

 1. Hvad er den vigtigste råd du kan give til en der ønsker at bidrage til open source-samundet?

 2. Hvis du har muligheden for at sige en sætning til en der kender til computere og open source software for at overbevise dem om at deltage i et open source-projekt, hvad skulle det så være?

Hvad er jeres bud på gode svar?

... tænke tænke tænke ...

Mit vigtigste råd til en der ønsker at bidrage til open source må være: "Tag det roligt, det bare software". Hvis man ikke kan holde det en armslængde fra livet når man bliver hevet ind i en hård debat, så skal man overveje om det overhovedet er det værd at bidrage. I de fleste større open source-projekter er der mange deltagere med noget modstridende interesser, der er for store egoer, regulære kooks og folk der bare er dårlige til at kommunikere. Og værst af alt, det er svært at få folk til at opføre sig pænt og arbejde sammen.

Det jeg personligt ser som fordelen ved at deltage er den nok så berømte kløen i fingrene. Det mest overbevisende argument jeg kan give er derfor at få lov til at afhjælpe denne kløen uden at skulle genopfinde alt det omliggende kode. Hvis man ikke har denne kløen, så tror jeg ikke at det er besværet værd.

Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Leif Lodahl

1) Husk at sige fra, når det bliver for meget. Lad dig ikke presse til at påtage dig opgaver, som du ikke har ressourcer (tid) til.

2) Det værste der kan ske, er at du lærer noget nyt, får indsigt og mange nye venner.

Mvh. Leif Lodahl

 • 0
 • 0
#3 Kristian Jensen

1) Find en host til dit projekt sf, launchpad eller lignende og læg din kode op længere er den ikke :-). Hvis din idé resonerer med andres vil de hurtigt tage kontakt til dig.

2) Det giver en enorm tilfredsstillelse at være med til at gøre verden mere fri. Du får nye kontakter i hele verden som Leif skriver. Du får afprøvet dine ideer. holder de i virkeligheden eller er det kun i mit hoved :-)

 • 0
 • 0
#4 Gunnar Langemark

1) Brug tid på, at finde et projekt hvor du kan lide stemningen. Mange OSS projekter går i stykker på dårlig intern kommunikation

2) Vores projekt har det fedeste community af flinke, dygtige og hjælpsomme mennesker og vi snakker sammen på en civiliseret måde. Er det ikke noget for dig?

 • 0
 • 0
#5 Flemming Sørensen

1: Start ikke på noget, medmindre du virkelig brænder for det.*

2,1: Prøv det, og se om du kan lide det. 2,2: Der er ikke noget bedre end følelsen af at være med til at skabe noget, som andre er glade for.

*) Jeg er ansvarlig for bl.a. oversættelser på et mindre styresystem, og jeg ved ikke noget værre end når folk påbegynder en oversættelse, og efter fjorten dage har fundet noget andet de hellere vil (opdrætte nordafrikanske dværgpingviner, eller whatever). Så står jeg med en oversættelse jeg ikke kan få opdateret.

 • 0
 • 0
#6 Torben Mogensen Blogger
 1. Lav et program du selv vil bruge, og vær forberedt på at lave det hele selv. Vær ikke ked af det, hvis ingen andre vil bruge det eller bidrage til udviklingen, men bliv glad, hvis det sker.

 2. Her er et problem, som jeg ikke forventer andre end dig kan løse.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere