Zuckerberg vil studere kryptovalutaer for at forbedre Facebook

Illustration: Facebook
Mark Zuckerberg har givet sig selv en ny personlig mission: Fiks Facebook.

Facebook-stifter Mark Zuckerberg har igen et år sat sig et personligt mål. Og denne gang er det en noget større opgave end at læse 25 bøger, bygge en personlig AI eller besøge samtlige amerikanske stater, som målsætningerne tidligere har lydt.

»Verden føles ængstelig og splittet,« skriver tech-milliardæren på Facebook.

»Facebook har meget arbejde foran sig – hvad end det er at beskytte vores community mod had og misbrug, forsvare sig imod indblanding fra nationer, eller sikre at tid på Facebook er vel brugt tid. Min personlige udfordring for 2018 er at fikse disse vigtige problematikker.«

Problematikkerne har da også været til at få øje på i 2017. Facebook måtte i slutningen af 2017 stå skoleret foran USA's kongres for at forklare omfanget af ekstern påvirkning på det amerikanske præsidentvalg gennem det sociale medie. Chamath Palihapitiya, tidligere topchef hos Facebook, bedyrede i december, at Facebook 'ødelægger grundlaget for, hvordan samfundet virker’. Og samtidig har regeringer lagt pres på Facebook for at styrke indsatsen mod ekstremisme og falske nyheder.

Læs også: Flere chefer står frem: Facebook ødelægger samfundet

Det mest interessante spørgsmål, skriver Zuckerberg, er diskussionen om decentralisering vs. centralisering. I 90’erne og 00’erne troede mange på, at teknologi kunne være en decentraliserende kraft, der lagde magt i hænderne på borgeren.

»Men i dag har mange mistet tillid til det løfte. Med opstanden af et lille antal af store tech-virksomheder – og regeringer, der bruger teknologi på at overvåge deres borgere – er der mange, der mener, at teknologi centraliserer magt snarere end decentraliserer den,« skriver Mark Zuckerberg.

Læs også: Tysk regering vil give kæmpebøder til SoMe-tjenester for hadske indlæg

Der er også modtendenser som kryptering og kryptovalutaer, der kan tage magt ud af centraliserede systemer. Men de kommer med den indbyggede risiko, at de er sværere at kontrollere, fortsætter Facebook-stifteren.

»Jeg er interesseret i at gå dybere og studere de positive og negative aspekter af disse teknologier, og hvordan vi bedst kan bruge dem i vores tjeneste.«

Zuckerberg anerkender desuden i sit indlæg, at Facebook p.t. laver for mange fejl med hensyn til at håndhæve platformens brugervilkår.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere