Zuckerberg bekræfter, at Facebook går ind i augmented reality

Facebook kan nu bekræfte, at man arbejder på at implementere AR, eller augmented reality, i vores dagligdag.

Forestil dig, at du går en tur ned ad Strøget, kigger på en butik, og en boks popper op i dit synsfelt. I boksen står, hvor mange likes butikken har på Facebook, butikkens top tre tilbud, og hvor højt butikkens webshop er vurderet på Trustpilot.

Augmented (forbedret, optimeret, red.) reality, forkortes AR, kommer ikke snart, men det kommer. Sådan lyder det fra Mark Zuckerberg på techcrunch.com.

Læs også: Her er alle de nye virtual reality-briller

»AR er interessant, for det er noget, vi alle ville bruge, hvis det virkede godt, og det vil sandsynligvis ikke være noget, andre vil lægge mærke til,« siger forskningschef hos Oculus Rift Michael Abrash og hentyder til, at AR utopisk set ville fungere med et sæt briller med et almindeligt udseende.

Facebook har længe haft en helt åbenlys interesse i Virtual Reality, blandt andet i kraft af opkøbet af VR-firmaet Oculus Rift, men det er først nu, at Facebook officielt også er begyndt at arbejde mod at implementere AR i det velkendte Facebook-univers.

Læs også: Microsofts Hololens-brille er klar til udviklere - for 20.000 kroner

Ifølge Techcrunch har Facebook en oplagt mulighed for at implementere sine nuværende services i dagligdags-AR. En mulighed, som Facebook ikke er alene med. Google investerede for noget tid siden massivt i tech-firmaet Magic Leap, der også arbejder med AR. I forhold til Google har Facebook dog den fordel, at de ved mere om almindelige mennesker, deres hverdag og deres omgangskreds end nogen anden virksomhed gør.

Ellers står det småt til med oplysninger om, præcis hvordan Facebook agter at levere sin AR-drøm.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere