Zoom skal betale 525 millioner kroner for at krænke brugeres privatliv og rettigheder

Illustration: Bigstock
Zoom beskyldes for at dele deres data med tredjeparter uden at have indhentet tilladelse fra brugerne, samt at have ladet muligheden for at “zoombombe” møder stå åben.

Zoom har netop indgået et forlig på hvad der svarer til 525 millioner kroner for at have krænket deres brugeres privatliv og delt brugernes data uden samtykke med andre techgiganter, såsom Google, Facebook og LinkedIn. Det skriver Tech Crunch.

Begrebet “zoombombing” er opfundet af TechCrunch, og dækker over når fremmede bryder ind i møder de ikke er inviteret til, med henblik på at chikanere de øvrige deltagere.

Søgsmålet blev indgivet i retten i Californiens nordlige distrikt tilbage i marts 2020, og kort efter forliget blev indgået, har Zoom udgivet en pressemeddelelse. Her forsikrer om at deres brugeres data og privatliv er en topprioritet for dem, samt at de løbende vil forbedre platformen:

»Privatlivet og sikkerheden for vores brugere er top prioriteter for Zoom, og vi tager den tillid, vores bruger har til os alvorligt. Vi er stolte af de forbedringer vi har lavet på vores platform, og se frem til at fortsætte med at innovere med privatliv og sikkerhed i højsædet.«

Løj om kryptering

Zoom bliver i søgsmålet desuden beskyldt for at have løjet om, at de havde end-to-end kryptering på de opkald, deres kunder foretog sig. I virkeligheden har Zoom kun tilbudt den kryptering via deres Connector-produkt, hvor kunden foretager opkaldene på deres egne servere.

Læs også: Amerikansk myndighed: Zoom har i årevis vildledt brugere om end-to-end-kryptering

Zoom har således kunnet tilgå deres kunders data og møder fra deres egne servere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere