Zoom og gaffertape: Sådan kommer universiteterne gennem corona-krisen

14. april 2020 kl. 05:005
Zoom og gaffertape: Sådan kommer universiteterne gennem corona-krisen
Illustration: ITU.
En måned efter den pludselige digitalisering af undervisningen lyder meldingen fra universiteterne, at det trods mindre bump på vejen er gået meget godt. Version2 har talt med en række af de danske universiteter om, hvordan de kommer igennem krisen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

»Vi har som myndigheder, borgere og land en vigtig opgave. Vi skal undgå, at for mange bliver smittet på én gang. Det går allerede hurtigt, det går for hurtigt,« sagde statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde onsdag den 11. marts.

Dagen efter lukkede universiteterne ned for al undervisning på campus, og fra den ene dag til den anden rykkede den traditionelle læring ud af klasseværelser og auditorier og ind i den digitale verden med selvstudie og online-videoer.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
15. april 2020 kl. 10:50

... Det klarer løsningen AppsAnywhere fra virksomheden Software2, som baserer sig bl.a. på en unik 4. generations virtualiseringsteknologi; Cloudpaging - fra virksomheden Numecent.

Pludselig har universitetet mulighed for at tilbyde sin egen AppStore til alle studerende og ansatte til alle platforme i et BYOD scenarie.

Mange universiteter m.v. her i Skandinavien har p.t. stor glæde af løsningen :-). Kontakt mig gerne, så skal jeg henvise til dem.

4
15. april 2020 kl. 10:04

Ole Tange skrev 3. april om valget af videokonferencesystem, og det kommer frem i indlægget og de mange kommentarer, at der findes alternativer til Zoom og Google Meet.

Der tegner sig også en stor motivation til at eje og kryptere sine data.

https://www.version2.dk/blog/valg-videokonferencesystem-1090349

Især universiteterne burde som storforbrugere og med al deres viden kunne opbygge bedre løsninger -- her blev EduMeet nævnt.

3
14. april 2020 kl. 13:38

På Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet i Herning har vi de sidste fem år undervist online studerende på Adobe Connect platformen. Det har været noget skrammel, for at sige det lige ud. Tungt og gammeldags at arbejde med.

Pludselig, pga. corona, fik vi Zoom, som vi ellers testede for en to tre år siden og fandt god, blandt andet fordi den understøtter alle OS i modsætning til AC, der kun kører på Window og MacOS, men ikke Linux.

Zoom er en langt mere moderne løsning end AC, som virker noget bedaget. Det eneste vi lige pt. mangler er optagelse af undervisningen, som automagisk bliver lagt på vores BlackBoard - læringsportalen. Det har vi i AC. Men en lokal optagelse og en omgang i Handbrake, så er det kun nogle få minutters arbejde at lægge en optagelse op. De få minutter investeres gerne, idet besparelsen på opstart af Adobe Connect, indstilling på den rette måde, for det kan AC ikke huske fra gang til gang, og meget andet fifleri med programmet, er meget større.

Vi har gennemført mundtlige eksamener i løbet af de sidste 5 år og ikke oplevet noget usædvanligt.

Vi vil ikke tilbage til Adobe Connect!

2
14. april 2020 kl. 10:31

Hej Jakob,

Tak for kommentaren og dit input. Vi er i gang med at kigge på detaljerne i, hvordan DeiC stiller Zoom sikkert til rådighed for universiteterne.

/Adam

1
14. april 2020 kl. 10:02

Nu er problematikken med Zoom jo ikke alene, at der ikke er end-to-end kryptering. Problematikken med Zoom er jo også, at der tidligere (jeg ved ikke om det stadig er gældende) blev installeret en webserver på den lokale computer. De institutioner, som kræver at man skal bruge et stykke software (f.eks. zoom) må jo også stå for garrant for, at det pågældende software lever op til gældende krav og de må også stå inde for sikkerheden – ellers må de jo finde et andet software.

Link til artikel om Zoom's web server på Mac.https://techcrunch.com/2019/07/10/apple-silent-update-zoom-app/