Zoom køber startup i forsøg på at levere reel kryptering af videosamtaler

Illustration: Bigstock
Zoom bruges blandt andet på danske universiteter og har i flere omgange mødt kras kritik for at have yderst mangelfuld sikkerhed.

Efter adskillige omgange med kras kritik for at levere en alt for lav sikkerhed til sine mange millioner brugere er videotjenesten Zoom gået i gang med at forbedre sikkerheden på platformen, skriver Mashable.

det sker blandt andet gennem opkøbet af startupvirksomheden Keybase, der skal udvikle og implementere en end-to-end krypteret udgave det stadig mere populære chatprogram.

Læs også: Trods kritik: Zoom topper suverænt på danske universiteter under corona-krisen

Zoom har især oplevet en fremgang under den igangværende coronakrise idet alle fra skoleelever til hjemmearbejdende folk verden over i stigende grad har brug for at kommunikere på afstand.

Læs også: Flere og flere forbyder Zoom: Sådan sikres de danske universiteters videomøder

Ifølge Zoom selv vil krypteringen kun blive tilbudt til selskabets betalende kunder, og dermed vil langt de fleste brugere stadig være sårbare over for såkaldte Man In The Middle-angreb (MITM), der lader alle lytte og se med på samtalen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Peter Jensen

Man skal se på ejerkredsen for at vide om der overhovedet er nogen grund til at overveje at stole på et selskab. Zoom har kinesiske ejere hvorfor man kan formode at også her har det kinesiske kommunistiske diktatur snablen nede i datamaterialet for at spionere. Hvis universiteter bruger det kinesiske software er der stor risiko for at de forærer deres opfindelser m.m. til det kinesiske diktatur. Ufatteligt at så mange mennesker er så naive når det kommer til diktaturet i Kina. Det er et regime der fx tager politiske fanger og høster/sælger deres organer.

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere