Zoom forsøger at løse sikkerhedsproblemer

Illustration: Zoom Communications
Zoom vil løse sikkerhedsproblemer med hjælp fra dusørjægere og tredjeparts-eksperter

Siden corona-epidemien begyndte at lukke skoler og rykke arbejdspladser hjem i stuen, er brugen af samarbejdsværktøjet Zoom steget kraftigt. I kølvandet på succesen er Zoom blevet kritiseret for flere sikkerhedsproblemer. Nu vil Zoom forsøge at kigge på sikkerhedsproblemerne. Det skriver Computerworld.

Ifølge Computerworld, siger Zooms administrerende direktør Eric Yan at selskabet udviklede sig så hurtigt under coronakrisen, at selskabet ikke kunne følge med, hvilket er årsagen til sikkerhedsproblemerne.

Udlover dusører på bugs

For at komme sikkerhedsproblemerne til livs, vil Zoom søge hjælp hos tredjepart-eksperter. Samtidig udlover Zoom dusører til it-sikkerhedsfolk, der kan finde fejl i koderne bag samarbejdsværktøjet.

Version2 har tidligere skrevet om, hvordan både skolerne i New York og SpaceX har droppet at bruge zoom, ligesom vi har beskrevet, hvordan hackere kan få adgang til legitimationsoplysninger gennem Zoom.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Peter Jensen

Det er afsløret ved tests at krypteringsnøgler genereres på servere i Kina og i visse tilfælde sendes kaldene også igennem Kina (Kilde: The Intercept m.fl.). Man kan derfor forvente at alt kan blive gemt og brugt af det brutale kommunistiske diktatur i Kina.

 • 2
 • 1
#4 Jacob Gorm Hansen

Det smarte ved de korte IDs er at man kan kommunikere dem mundtligt fx over telefonen, eller taste dem ind fra fx en chat på computeren til Zoom på en Ipad. Zoom er populært netop fordi det er let at komme i gang med uden at kræve login, og let at bruge. Skype er i sammenligning absurd besværligt, fx bliver man sindsyg hvis man prøver at gennemføre deres reset password flow fra et mobilt device.

 • 1
 • 0
#5 Jens Frederik Dalsgaard Nielsen

Zoom er et smart enkelt kiss produkt. Problemet er bare, at det ser ud til at aflytning mm er indbygget med vilje og bruges aktivt. Og nu er de så taget på fersk gerning. Så skype har amerikanere med på en lytter. Zoom har kinesere. Jilit er nok et bedre alternativ

 • 0
 • 0
#6 Thomas Toft

Man kan derfor forvente at alt kan blive gemt og brugt af det brutale kommunistiske diktatur i Kina.

Uha så skal der skrues op for propagandan hva?

Data går også gennem USA og hvor mange tusinde tror du USA dræber for hver én PRC gør? Der skal en del til. Men nå ja, når PRC gør det så er det "brutalt kommunisme" og når USA gør det er det "for demokratiet". Tænk man kan være så blind at man kan skrive sådan et indlæg og ingen selvindsigt have overhovedet. Hvad bliver det næste du langer ud efter? Jøder og Muslimer?

 • 1
 • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere