Zoom erkender: Slettede aktivisters konti efter anmodning fra Kinas regering

Illustration: Bigstock
Zoom erkender at have slettet flere videomødebegivenheder og aktivisters kontoer, efter at den kinesiske regeringen hævdede, at begivenhederne var ulovlige.

Den populære videotjeneste Zoom erkender nu at have slettet flere kinesiske aktivisters kontoer efter en anmodning fra Kinas regering.

Det skriver NPR.

Sidst i maj og i starten af juni kontaktede den kinesiske regering den populære videotjeneste med henblik på at få fjernet fire offentlige videomødebegivenheder på Zoom, som den kinesiske regering mente var ulovlige og krævede derfor, at begivenhederne og værtskontoer blev slettet.

Læs også: Zoom afviser kryptering til gratis-brugere

Zoom afgjorde, at størstedelen af deltagerne i de tre begivenheder kom fra Kina og lukkede ned for begivenhederne. Værtskontoerne blev derefter suspenderet.

»Zoom har i øjeblikket ikke mulighed for at fjerne bestemte deltagere fra et møde eller blokere deltagere fra et bestemt land fra at deltage i et møde. Derfor tog vi beslutningen om at lukke tre af de fire møder og suspendere eller lukke værtskontoer forbundet med de tre møder,« lyder det fra Zoom i et indlæg.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere