Zombier stormede billetkøer og scorede 100 mio. til billethajer

Virusinficerede pc'er blev sat til at bestorme elektroniske billetkøer og købe eftertragtede billetter til koncerter og sportskampe, som bagmændene i USA senere kunne sælge videre med fortjeneste.

Retten i den amerikanske delstat New Jersey har indledt en sag mod en gruppe af usædvanlige billethajer. Gruppen, der i anklageskriftet kaldes 'Wiseguys' har angiveligt benyttet et netværk af virusinficerede pc'er, også kendt som et botnet, til at organisere videresalg af eftertragtede billetter med en millionfortjeneste.

Ifølge anklageskriftet anslås det, at Wiseguys har tjent 109 millioner kroner på at sælge billetterne videre gennem rubrikannoncer og internetauktioner.

Den slags videresalg er ikke nødvendigvis ulovligt i USA, men det er derimod ulovligt at bruge computere til automatisk at købe billetterne gennem de elektroniske billetsystemer.

Angiveligt havde Wiseguys-gruppen opbygget et botnet bestående af flere tusinde pc'er, som var inficeret med en trojansk bagdør. Pc'erne blev brugt til at automatisk at logge sig på billetkøen, når billetter til koncerter eller sportskampe blev sat til salg.

Pc'erne blev også brugt til at bryde de særlige koder, CAPTCHA, der er et billede af et forvrænget ord, som brugeren skal fortolke og skrive for at kunne gennemføre handlen.

Udover organisationen i USA samarbejdede medlemmerne af Wiseguys-gruppen også med udviklere i Østeuropa om udviklingen af den software, der blev brugt til at udføre de kriminelle aktiviteter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Torben Mogensen Blogger

Er der tale om reelt billedgenkendelse?

Sikkert. Husk, at der ikke er behov for nogen særlig god succesrate: Selv om du kun kommer igennem i et ud af 100 forsøg, så er det nok, hvis du har tusinde af PC'er til det.

Det ville virke bedre, hvis du først skulle "taste" kreditkortoplysninger og først derefter en CAPTCHA. Hvis man fejler CAPTCHAen mere end to gange, så kan samme kreditkort ikke bruges igen. Dermed skal der en bedre succesrate til, før det virker.

 • 0
 • 0
Kim Sørensen

Jeg sad og tænkte det samme. Det er rimeligt imponerende, hvis de har udviklet så avanceret teknologi i forbindelse med projektet :) Ganske vist kender jeg ikke kvaliteten af billetsælgernes CAPTCHA og den slags kan jo variere meget....men man kan da alligevel ikke lade være med at tænke, at det er imponerende....og mærkeligt, at de ikke har brugt deres evner mere fornuftigt - mon ikke der ville være langt mere end 109 mio. kr. i legal udnyttelse af teknologien? :)

 • 0
 • 0
Rasmus Toftdahl Olesen

Mon ikke man ved at træne et filter kunne få det til at gætte rigtigt på i det mindste nogen af dem. Man skal vel bare have et stort nok udsnit af de data der kan risikere at komme ud parret med det rigtige ord. Der er manuelt arbejde involveret ved at træne filtret, men mon ikke man kan komme frem til at kunne genkende nogen af dem.

 • 0
 • 0
Kim Sørensen

Ja det har du egentligt ret i. Men bot'erne skal jo konkurrere mod menneskelige brugere, som formodentligt har en relativt høj succésrate. Og i forbindelse med populære koncerter er der jo rigtigt mange menneskelige konkurrenter. Men du har da ret i at antallet af bots sænker kravet til succés for den enkelte bot markant.

 • 0
 • 0
Jesper Stein Sandal

Det fremgår af anklageskriftet, at der har været lidt af et kapløb mellem billettjenesterne og Wiseguys. Bemærk at CAPTCHA-tjenester som reCAPTCHA eksempelvis forbedres løbende for netop at forsøge at være et skridt foran, når softwaren til maskingenkendelse når et vist niveau.

Derudover er der muligheden for outsourcing af CAPTCHA-genkendelse, hvor det er mennesker, der sidder og indtaster svarene.

Mvh. Jesper Stein Sandal Version2

 • 0
 • 0
Anonym

Derudover er der muligheden for outsourcing af CAPTCHA-genkendelse, hvor det er mennesker, der sidder og indtaster svarene.

Kald det outsourcing, hvis du vil - jeg ville nok nærmere kalde det 'phishing'.

Som Daniel skriver, så er det lige så let som at klø sig et vist sted, at etablere sites, der lokker med porno/nøgenbilleder osv, hvor brugeren afkræves en captcha (den underliggende), for derefter at generere en transaktion.

Så jo, det er mennekser, men de ved sikkert ikke selv de er 'hyret' til opgaven.

 • 0
 • 0
Thomas Dybdahl Ahle

Kald det outsourcing, hvis du vil - jeg ville nok nærmere kalde det 'phishing'. Så jo, det er mennekser, men de ved sikkert ikke selv de er 'hyret' til opgaven.

De kinesiske goldfarmere kan også hyres til at lave andre rutineopgaver end at fiske. Jeg er sikker på, at der tidligere blev skrevet om at flere tusinde mennesker var ansat til at sidde og skrive kryptiske ord. Måske har reCaptcha en fordel der, da det ofte kræver en forståelse af engelsk at kunne løse dem.

 • 0
 • 0
Jesper Louis Andersen

Det fremgår af anklageskriftet, at der har været lidt af et kapløb mellem billettjenesterne og Wiseguys. Bemærk at CAPTCHA-tjenester som reCAPTCHA eksempelvis forbedres løbende for netop at forsøge at være et skridt foran, når softwaren til maskingenkendelse når et vist niveau.

Det er endda en del af CAPTCHA-ideen. Du får kriminelle til at lave forskning og så skruer du op for sværhedsgraden :)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere