Zero stigning i zero day-sårbarheder

Der var ingen stigning i antallet af zero-day-sårbarheder, viser tal fra Secunia.

Tit er der tale om en voldsom stigning i antallet af det ene eller det andet, når det kommer til it-sikkerhed. Eksempelvis i stigning i antallet af ransomware-angreb eller nye stykker malware. Men sådan er det ikke altid.

Læs også: Antivirus-virksomhed: Kraftig stigning i danske ransomware-angreb

I hvert fald kan The Register meddele, at antallet af zero-day sårbarheder således var det samme i 2015 som i 2014. Det britiske teknologimedie på nye tal fra Secunia.

Sidste år registrerede Secunia Research således 16.081 sårbarheder i 2.484 produkter fordelt på 263 leverandører. Der var en patch klar i 84 pct. af tilfældene, da en sårbarhed blev offentlig kendt.

Dermed var der 2.573 sårbarheder, hvor en patch ikke var klar, da sårbarheden blev kendt. Af disse sårbarheder betragter Secunia det kun som en zero-day-sårbarhed, såfremt sårbarheden faktisk har været udnyttet 'in the wild' før den er blevet offentlig kendt.

Og det efterlader ifølge Secunias observationer 25 zero-day-sårbarheder i 2015. Det er det samme antal, som virksomheden observerede i 2014.

Kom gratis med til Danmarks største IT-sikkerhedsevent!

Infosecurity, Europas mest populære IT-sikkerhedsevent, afholdes for første gang i Danmark den 3. og 4. maj 2016. 50 udstillere, 5 konferencesale og mere end 60 seminarer og caseoplæg fra ind- og udland. Læs mere her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Claus Jensen

Men stadig; antallet skulle meget gerne bliver mindre, eftersom softwarehusene hævder at deres udviklere har større fokus på sikkerhed i udviklingsprocessen end de tidligere har haft. Ergo - alt andet end et fald i antallet af 0-Day Vulnerabilities - er at betragte som negativt.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017