Zepto bryder 3000 kroner grænsen på bærbare

For de hurtige er det nu muligt at sikre sig en Zepto bærbar computer til bare 2999 kroner.

Zepto oplyser dog, at tilbuddet om en billig bærbar udløber den 5. oktober, og har begrænset købsmuligheden til én bærbar per kunde.

Zepto kalder selv tilbuddet for Danmarks billigste bærbar og et opslag på edbpriser.dk, viser da heller ikke bærbare, der bare er i nærheden.

Den billige bærbare er udstyret med 15" skærm og en 1,83 GHz Intel Celeron M 540 processor. Den har også et Intel grafikkort, der angiveligt skulle kunne klare Windows Vista. Der 512 MB ram og 80GB SATA harddisk samt combidrev med cd-brænder.

Dog har Zepto droppet både software som kontorpakke, trådløst net, styresystem og Bluetooth, der dog kan købes samtidig med konfigureringen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (19)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Allan Greve

Det ser meget billigt ud, men nu prøvede jeg at spec'e den bare en anelse op med 1GB RAM (512MB standard), Vista Premium (intet standard) samt Zepto's WLAN (intet standard) for at få en "sammenlignelig" og "brugbar" konfiguration og så er prisen over 4300, hvilket nok er billigt men det ser pludseligt ikke helt så super-billigt ud som slagtilbuddet på 2995...

 • 0
 • 0
B O

Folks behov et selvfølgelig forskellig, men jeg kunne ikke undvære muligheden for at gå på nettet.

Man kan selvfølgelig parre den med et "3" umts modem eller lign.

På plussiden skal dog nævnes at opgradering til 1gb ram koster kr 23.75 - så det er nok ikke her der skal spares ;-)

 • 0
 • 0
Christian Nobel

Til gengæld er det jo ret interessant at se at din Vista Premium, som man ikke kan slippe fri af så mange andre steder faktisk koster 932,50 kr, altså hovedparten af din merpris!!!!

/Christian

 • 0
 • 0
Ove Andersen

Det er ikke mange penge :) Der kan dog godt blive lidt udfordringer med den og Ubuntu.. Har hørt noget om, at 3D understøttelse på Intel® GMA X3000 grafikkortet ikke rigtigt virker i Linux endnu.. Men kan selvfølgelig være det er blevet fikset..

 • 0
 • 0
Torben Nielsen

Hej Anders Brøndberg,

jeg er selv meget interesseret i samme maskine med en eller anden Linux distribution.

Gider du lægge en note om resultatet (problemer!) med din Ubuntu installation, specielt om der er noget af hardwaren som ikke er understøttet?

Zepto Wifi ? Mener du det trådløse netværk (Zepto Zpro)?

Mvh Torben.

 • 0
 • 0
Hans Jørn Storgaard Andersen

Misforstå mig nu ikke, for jeg er rimelig sikker på, at f.eks. Ubuntu 7.04 og ihvertfald 7.10 kan køre på den Zepto-maskine. Men det må da prøves, og jeg vil spørge firmaet, om jeg må låne en maskine den næste måneds tid for at se efter. Idet jeg er bedøvende og inderlig ligeglad med Windows XP, Vista og jeg skal komme efter dig ;-)

Jeg har en Asus Pundit med nogenlunde de samme komponenter, og den kører fint med Ubuntu 7.04 - tilmed til en pris UNDER 2.000 kr.

Det der faktisk overraskede mig mest var, at processoren Intel Celeron M540 var i stand til at afvikle en DVD-plade uden problemer. Jeg skulle egentlig blot have en maskine, der kunne udskrive pdf-dokumenter på en laserjet!

ps! Der er dog langt ned til prisen for en OLPC - var det ikke $100, den skulle koste?

 • 0
 • 0
Ove Andersen

OLPC er nu på $188 (http://www.version2.dk/artikel/4001), men er det ikke også meningen den primært skal sælges til ulande, og ikke ilande som Danmark?

Tror dog ikke du skal regne med at få lov at låne en maskine i en måned.. Men hvis du køber over nettet har du jo 14 dages fuld returret (incl. fragt), så du har jo små 2 uger til at teste den i :)

 • 0
 • 0
Christian Nobel

Bare lige for at undgå forvirring, Pundit'en er altså en stationær - men ellers iøvrigt ret fed, da den har alt hvad hjertet kan begære af tilslutninger.

Hvad mener du med afvikle en DVD plade, hvis du mener afspille, f.eks. i VLC, så kan de fleste bærbare som har mindre end en M540'eren da klare det?

Mht. OLPC'en, så lander den nærmere de 200$, men ellers så glæder jeg mig til at se Asus' EEePC i virkeligheden.

/Christian

 • 0
 • 0
Hans Jørn Storgaard Andersen

TIl Christian, Du har helt ret i, at en Pundit ikke er en notebook, derimod er den bær- eller slæbbar f.eks. i en indkøbspose fra Netto, for at det ikke skal være løgn. Så stiger prisen også fra de 2.000, da en monitor jo stadig koster noget - og dog: Nogle af mine kunder har en gammel monitor, de forfærdelig gerne vil genbruge - tilsv. for mus og tastatur.

Mht. til afspilning af en DVD - så anvendte jeg faktisk VLC, men jeg var alligevel overrasket over, at den ikke hakkede med en Celeron-processor - det er åbenbart mig, der husker forkert fra dengang, for en sådan afspilning voldte problemer.

Og tll Ove: Du har ganske ret i, at OLPC'en ikke kan købes eller afprøves -jeg har forsøgt, men det er vist kun statslige myndigheder, der får lov til at få den til afprøvning.

Endelig kan jeg fortælle, at Zepto hverken har tid eller lyst til at snakke med mig om at få afprøvet deres billigeste med Ubuntu og andre distros - jeg fik ikke anden forklaring på min høflige henvendelse. Nu forsøger jeg så Zartego i Løgstør - for dog at blive i landet. De er dyrere, men måske de har en forståelse af problemet med en Windows Vista, der ikke kan rose sig af andet end at være dyr.

Men det er jo dumt at miste garantien, hvis man køber en bærbar uden OS, og der så står med småt i kontrakten, at den SKAL køre Windows, ikke? Selv 14 dages returret kan ikke lokke mig. Så hellere en Asus Pundit slæbbar - idet jeg vil taget Christians henv. til EEePC med i overvejelserne -den har jeg ikke hørt om før nu! vh/Hans Jørn

 • 0
 • 0
Christian Nobel

Har selv et par Pundit'er, så jeg kender udmærket størrelsen. Den er ikke hyperlille, bla. da der stadig er plads til 2 halvlængde kort, plus den jo har et hav af tilslutningsmuligheder.

Hvis du skal have en rigtig lille stationær, så kan jeg anbefale Acers Power 1000, den fylder ca. en trediedel af Pundit'en - desværre kan den ikke fås uden Windows skat!

"Men det er jo dumt at miste garantien, hvis man køber en bærbar uden OS, og der så står med småt i kontrakten, at den SKAL køre Windows, ikke?"

Det tvivler jeg nu på der står i kontrakten fsva. Zeptoen, Zepto ønsker (hvilket ikke er helt uforståeligt) bare ikke at give en returret. Jeg ville nu ikke være så bange for Zeptoen i og med den har Intel chipsæt er det intet problem at få den til at køre Linux.

/Christian

 • 0
 • 0
Anders Brøndberg

Hej Torben, beklager mit sene svar - har først læst dit indlæg nu. Instalationen køre upåklageligt, du skal opdatere ALSA driveren for at få lyd på - Det er ikke svært. Wifi skal installeres med NdisWrapper + Windows driveren (findes på Zeptos hjemmeside). NDIS er præinstalleret i Ubuntu og hvis du tilmed installere Ndis GUI (Søg på Ndiswrapper i "add programs") er dette uhyre simpelt og smertefrit! Skriv endeligt tilbage hvis der er spørgsmål.

/ Anders

 • 0
 • 0
Torben Nielsen

Hej Anders,

tak for svaret. Vil kigge på det (tager nok lidt tid). Har allerede købt Zeptoen og installeret Ubuntu 7.10.

Er ved at sætte den op som www og ftp (vsftpd) server, så jeg har ikke kigget på lyd og Wi-fi udover at det ikke virker umiddelbart (har Zepto Zpro).

Tror nok jeg kan forstå og følge din Wifi beskrivelse (bær over med mig - det er første gang jeg prøver Linux/Ubuntu :-).

Men det er nok et større problem med ALSA driveren. Hvor henter jeg den (og skal jeg selv oversætte den etc.). Et par links som beskriver det ville være fint, selvom Google er en stor hjælp).

Derudover er jeg faktisk glad for Zeptoen og imponeret over Ubuntu's desk-top installation. Det er faktisk lettere end Windows hvis man lige accepterer at der er nogle små forskelle som man lige skal lære/forstå.

Det kan være jeg spørger igen når jeg får begyndt på Wifi og lydkortet problemet.

Mvh Torben.

 • 0
 • 0
Torben Nielsen

Jeg har Zepto's billigste wifi kort med AR5418 chipset. Har installeret NdisWrapper og downloaded en Windows XP driver fra Zepto.dk til deres billige wifi kort.

Og det virker - næsten - eller måske snart :-).

Jeg kan ikke umiddelbart få forbindelse selvom Zepto-en godt kan se mit trådløse net (har fundet SSID, kanal nummer og set det er krypteret). Tror dog problemet ligger i opsætningen af min trådløse repeater.

Jeg tror nok der snart kommer en madwifi driver til ovenstående chipset (se http://madwifi.org/ ). Men indtil da må vi nøjes med NdisWrapper og en Windows XP driver.

Mvh Torben.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere